Sommardäck

Idag har det varit 12 grader varmt och jag har suttit inne hela dagen, så tråkigt. Men jag körde en ny taktik idag och det var att inte kolla på klockan så frenetiskt utan bara låta tiden gå, och det funkade faktiskt rätt bra, tiden gick fortare och när jag slutade så njöt jag av solen och cykelfärden hem. När jag var hemma stod Tobbe på parkeringen och väntade på mig. Vi skulle iväg och kolla nya sommardäck. Tobbe hade hittat 4 stycken i närheten av där vi bodde så vi körde dit, det fanns 4st splitter nya för 1200 och 4st begagnade för 800. Först tänkte jag att jag skulle ha dom för 1200 men när vi kom dit så var dom begagnade som nya och vi fick dom för 700 då vi behövde byta fäljar, som tur är så hade jag 4st fäljar med rätt storlek och att byta fäljar kostade 400 så det blev ju ändå 11 hundra så det känns billigt och bra för 4st sommardäck. Föresten så är det en släktträff inplanerad snart då min farmor fyller 85 år. Det ska bli kanon kul då hela släkten på pappas sida är utspridd över hela Sverige, Halland, Skåne, Kalmar och så klart får vi inte glömma kärnan där pappa är uppväxt i självaste Alsterbro där festen ska hållas den 25/4. Det ska bli kul att träffa hela släkten. Jo jag fick förresten hem en bok och en film av Cesar Millan, mannen som pratar med hundar. Känner att jag måste läsa på så att allt blir rätt från början och att Bob blir en sympatisk och trevlig hund. Mycket hundprat nu men jag tycker faktiskt att det ska bli fantastiskt kul och jag vill bara ha torsdag. Imorgon måste jag verkligen ta ut mönsterdelar till Ebbas klänning, det börjar närma sig till balen med storm steg, och jag måste sätta fart då tiden inte alltid räcker till, heltidsjobb och hund samt ett hem att sköta, inte mycket tid över för annat. Jag ska köpa mig ett par riktiga promenad skor nästa månad, tänkte att jag skulle ut och springa och gå långa promenader nu när det börjar bli sol och varmt.

Måndag

Jag är så sur över att jag behöver sitta inne om dagarna när det är så här fint väder ute. Det kliar i kroppen och jag vill bara ut. Äntligen börjar det bli ljusare och varmare. Jo jag står och i valet och kvalet om jag ska på Rasslepunk eller Springbreak. Fördelen med Rasslepunk är att det är sjukt bra musik, bara massa O! och Punk, men fördelen med springbreak är ju att det är i Kalmar på skällby så det blir inte ett projekt att ta sig hem och jag behöver inte vakna upp med äckladskänsla över att inte ha en dusch i närheten . Så förmodligen blir det Palace Springbreak med Tobbe och Bob. Jag mins förra årets Springbreak, det var så sjukt varmt och jag brände mig riktigt rejält, och jag som aldrig bränner mig annars, ja jag säger då de, de misstaget ska jag inte göra i år. Jo förresten så fixade jag lite med Lemmys terrarier idag, jag drog dom första lagren med grön färg, ska göra det sista imorgon och sedan ska jag måla bergbakgrunden i en brun nyans. Jag vill bara att han ska få flytta in så att vi får ut det andra så det blir mer plast till oss alla. Nu ska jag göra mig lite te och lägga benen högt.

Ellos

Helgen har gått fort och har varit mycket lugn. Jag och Tobbe längtar nog lika mycket tills vi kan hämta Bob och vi hoppas båda att det ska vara så lite att göra på Tobbes jobb imorgon så han får gå hem och vi kan hämta Bob efter jag slutat jobba. Under dagen så har vi sysselsatt oss med att fixa lite färg till Lemmys terrarier samt fixat lite prylar till Bob. Vi mötte upp Pappa med familj på Kalmarlänsmuseum där Ebba jobbar extra i cafeterian. Elof var vild som vanligt och har nu kommit in i någon riddarperiod, han fyller ju snart 4 år och önskar sig en riddarrustning. När vi hade fikat klart så åkte vi till baronen (köpcenter) där Ellen skulle lämna igen lite kläder hon köpt medans jag köpte lite nytt, jag införskaffade mig ett par svarta tights och ett svart långt linne. Jag längtar sjukt mycket till våren och vill bara ha sol och fågelkvitter. Jag hoppas att det inte blir ett till bakslag utan att det bara blir ljusare och soligare nu. Jag längtar tills vi kan ligga på stranden eller jag snarare vid ett hundbad blir det ju nu när lille Bob är med oss. Jag längtar också tills min bikini och mina skor åter finns i lager på ellos så dom kan skicka mig dessa fina saker. Ska snart göra en ny beställning med lite fler skor och lite annat. Här har ni bilder på det jag beställt från Ellos

 

Hälsa på Bob

Jag vill här med hälsa vår nya familjemedlem, Bob välkommen. Han är en fantastiskt hane som är sjukt fin och lugn. Han var grövst och lugnast och det känns jätte kul. Vår nya familjemedlem kommer senast nästa fredag och jag längtar. Vi kunde inte ta med honom hem då Tobbe jobbar sin sista vecka nu. Här kommer lite bilder på Bob.


   


Gothare eller vad?

Känner att jag varit dålig på att skriva och ännu sämre på att lägga upp bilder från vardagen. Men min tid har inte räckt till för detta och jag ar heller inte prioriterad de. Det har varit jobb och mycket annat. Bland annat så drog jag igång med träningen på nytt i onsdags, så nu ska jag bara hålla det vid liv, Men på torsdagen så hängde Martina på hem och vi drog igång med påskpynt, kan nog säga att våran ide om gips ägg misslyckades, så vi får nog allt ta och komma på en bättre ide. Men innan vi gick lös på pysslet så var vi runt och handlade massa. Bland annat så handlade jag jord, balkongmatta och massa frön (jag vet att jag skrivit detta tidigare, jag är inte senil) Men det jag skulle komma till var att jag nu igår kväll planterade en del av fröna, bland annat

Jordgubbsplanta, djungelgurka, physalis, citron, passionsfrukt, paprika tomat och ranunkel. Frågan är ju bara hur allt ska få plats? Jag har ju massa andra fröer att plantera. Det jag är mest nyfiken på är djungelgurkan som ser ut som små meloner (som jag tidigare sker så är dom sjukt söta). Det är ju äntligen fredag och jag och hjärtat ligger hemma i soffan och kollar tv, Vi åt en god middag innan, med coleslaw, saltgurka, och en mycket god hamburgare gjord på nötkött samt en utsökt sallad. Efter maten så slängde jag i färg i håret, och när jag blandade färgen tänkte jag, shiit vad &%¤&( är det här för färg, och nu känner jag mig som en gothare med en brun röd utväxt och svarta toppar, fy &O(¤5 det går ju inte, men vad ska jag göra när jag inte längre vill ha svart hår och känner inte för att göra en avfärgning så jag blir orangemelerad i huvudet och att håret blir så slitet och tunt att de går av. Men vad ska jag göra??????? Jag måste väll trots allt lite på min lillasyster som trots allt är frisör, lika väl som hon lämnat jobbet för sin balklänning på mig och där jag säger att vissa saker går och inte går. Man måste trots allt lita på folks kunskap, och jag får helt enkel nöja mig med att se ut som en gothare. Imorgon ska jag köpa färg till terrariet samt nya däck till bilen. Ja just de en viktig detalj, det har ju varit mycket som snurrats i Tobbes huvud nu under några dagar, han ringde ju på en valp, men fick tyvärr inte någon denna gången, men han fortsätter sitt sökande, och jag hoppas han tar sitt förnuft till fånga och köper en bullterrier. Så länge jag kan minnas så har jag alltid velat ha denna fantastiska hund och jag lovar mig själv att någon gång när jag har tid så ska jag skaffa tillökning i familjen i form av en bullterrier. Men tyvärr finns inte det utrymmet idag men förhoppningsvis fram över. Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och lägga benen högt.


vår

Det är så tråkigt att sitta inne när det är så fint väder, även om det är kallt och lite isigt så lyser solen och våren är snart här. Idag får Tobbe svar på om det blir någon valp eller inte. Om det blir så, så tror jag vi får se över vårt zoo där hemma. Kan ju inte ha både hund, kanin, marsvin och en leguan hemma. Men samtidigt så vet jag att vi inte kan göra oss av med något djur. Julia vill ha kvar kaninen och är kaninen kvar kan lika gärna Larz Krizter vara kvar och Lemmy kommer jag aldrig göra mig av med, mitt käraste lilla hjärta. Så vårat zoo får nog vara kvar. Föresten så shoppade jag loss igår på fröer, jord och krukor. Jag hittade världens sötaste små gurkor som ska odlas i hink, dom blev bara 3 cm och såg ut som små små meloner. Jag och Martina var iväg efter jobbet och shoppade. Jag köpte också balkongmatta som ska rullas ut och snart ska jag skicka efter tyg så jag kan inreda balkongen, det ända som fattas nu är utemöbler, har hittat en bra kombination av två stolar och ett bord i svart lack som är super fint för endast 999 kr men då vi är tre i familjen och gillar att ha gäster behövs också en bänk, och denna bänk har jag hittat på jysk för 350 kr även den svart. Så årets färg på balkongen blir grönt, svart och ljusrosa, kommer att bli super fint.


Tisdag kväll

Det har verkligen varit en toppendag idag, förutom all snö som kommit. Jag han med en del innan jag började jobba och de kändes bra. Idag är det även trandagen, men det är inte som det var när man var liten, då man fick hänga upp en strumpa vid sängkanten och när man låg och sov kom mamma och pappa in och stoppade strumpan full av godis, och på morgonen när man vaknade fanns det spår av tranans fötter samt massa fjädrar över hela huset, de var tider de. På tal om mamma så skickade hon ett sms nyss där det står

- du har fått en P-bot.

Men självklart så försökte min mamma bara skrämma upp mig, även om jag gick på det så tog jag det med ro och insåg att det bara var till att betala och se glad ut. Men som tur var så skulle min mamma bara vara lite rolig och skämtade med mig. Imorgon är lönen på kontot och det är alltid lika kul. Jag ska införskaffa mig lite saker till balkongen samt hårfärg, tröja, smink från make up store och ett par skor. Föresten så kanske vi kommer att få en ny familjemedlem, Tobbe är nämligen på gång att skaffa hund. Vi får se lite hur det blir men förmodligen så ska Danne och Tobbe till Gislaved för att kolla på en Stafford valp.


Söndag

Idag har jag varit på drilltävling med Sabina. Detta har både varit trevligt och intressant. Var där vid 09:00 0ch åkte där ifrån vid 12:00 tiden. Kom hem och satte mig en stund för att sedan åka till OBS och handla godis och en avokado, vi åkte sedan vidare till Rinkabyholm och hämtade sommardäcken. Körde sedan hem och började städa. Tobbe blev sur när jag trotsade på att vi skulle städa för han ville ligga i soffan och kolla fotboll. Men han var så duktig så, han fick städa hallen medans jag tog resten. Vi började kolla på filmen the Wrestler, men fick avbryta, Julia kom hem och vi kollade på en mer barnvänlig film. Efter filmen så fixade jag i ordning terrariet så vi kan börja måla samt sätta igång vattenfallet så att Lemmy kan flytta in. Jag slipade också ner alla delar till ljusbordet och spikade ihop det, så nu ska jag bara spackla de samt slipa de, sätta lister på insidan för att sedan kunna sänka ner en plexiglas skiva, borra ett hål för lampan och sist men inte minst måla det ljusrosa. Ni kanske undrar varför jag köpte godis och avokado. Jo det är ju faktiskt påsk snart och vem vill inte ha ett påskägg??Avokadon skalade jag för att få ut kärnan som jag nu har förberett för plantering, detta kommer ta ungefär 6 veckor innan jag kan sätta ner den i jorden, jag har faktiskt aldrig påbörjat en avokadoplanta på detta vis, men självklart måste jag prova vilket som funkar bäst. Jag ska också odla physalis, paprika och passionsfrukt. Som ni kanske märker så vill jag bara att det ska bli balkong väder så jag kan börja odla och plantera, jag längtar verkligen tills vi köper hus så jag kan skaffa mig ett växthus och ett stort land. Ne nu ska jag fortsätta städa och skura.

Tidsfördriv

Jag fattar verkligen varför jag hatar att titta på tv. Det är ju bara skit på dumburken. Tacka vet jag dokumentärer, men nu har Tobbe tagit bort tv4 fakta som är en av det bättre kanalerna och lagt till massa sport kanaler så nu finns det ännu mindre anledning för mig att se på tv. Förstår inte tjusningen med tv, och har aldrig gjort, inte ens som barn. Det finns andra sätt att fördriva tiden med, tex som att blogga eller sy.

Lördagskväll

Ikväll har jag fått mycket gjort. Jag har klippt klorna på djuren, lagat mat och äntligen fått klart grundmönstret till Ebbas klänning. Snart börjar Robinson så det får man väll ta och titta på och se om det är något att ha. Tobbe är hos Danne så jag är helt själv ikväll. Det är faktisk skönt att bara vara själv och ta det lugnt. Jag har föresten planterat lite idag också. Blev lite tomatplaner tyvärr inte körsbärstomater men dessa frön ska jag införskaffa mig på onsdag när lönen är på kontot igen.


 


Roadtrip till Öland

Det har verkligen varit en suverän dag idag. Vaknade 08:00, låg kvar i sängen och pratade med hjärtat. Vi gick upp och klädde på oss för att sedan ta en promenad till Berga för att handla frukost. Vi hade ju en nattgäst inatt nämligen min syster Ellen. Hon låg fortfarande och sov. När vi kom hem väckte vi henne, jag satte på kaffet och hoppade in i duschen. Under frukosten bestämde vi att vi skulle ta en runda till Öland. Henke P ringde och frågade om inte Tobbe skulle med till stan för att kolla kläder inför kvällen. Men Tobbe föreslår istället att Henke följer med till Öland, vi ringer även andra Henke. Så vi vart full bil. Första stoppet blev Ölandsköpstad där Henke P skulle köpa jeans och som vanligt blev det på dressmann, en affär jag verkligen hatar. Henke P och Henke N var ölsugna, så vi fick allt stanna för att släcka denna törst. Men det bästa var att jag hittade 40 kr och Tobbe spelade för 15 kr på en spelmaskin och efter 2 tryck så hade han 108 kr, den tackar vi för. Åkte vidare till ÖB där jag köpte grönsåpa och frön, dags att börja så för balkongen. Efter ÖB var grabbarna även hungriga så vi stannade i hamnen för lite mat, Jag och Ellen tog pommes, Tobbe tog kroppkakor, Henke N tog en korv och Henke P tog en gyrostallrik. Efter maten blev det mjukglass med violtopping. Vi lämnade ön och jag körde till Oxhagen för att lämna av grabbarna hos Nenne och Henke P. Själv åkte jag och Ellen till Lindstal för att hälsa på Sabina. Så ännu mer fika med kanelbulle och kaffe. Äntligen hemma och jag kan lova att det är skönt att var ensam ibland.



                 

Jag är ju sjuk, låt mig va

Kan jag inte bara få vara hemma och vara sjuk? Släpa iväg mig på massa konstiga saker när jag inte alls mår bra. Känns som jag har två champagnekorkar i näsan, helt täppt med andra ord. Äntligen är jag hemma och ligger i min säng, jag ska inte lyfta ett finger efter detta bloggande utan bara lägga mig raklång och invänta min skönhetssömn. Imorgon är det lördag och jag ska bara vara hemma och njuta av vårvädret. Sitta på balkongen med en kaffe och datorn, kanske sätta mig och sy en väska eller slipa ner ljusbordet så jag kan slå ihop det. Tror att Tobbe ska till Nenne imorgon och spela tv-spel, så jag får roa mig bäst jag kan själv, men det brukar ju inte vara så svårt. Och på Söndag har jag lovat Sabina att jag ska med på drilltävling, hennes dotter Linnea tävlar i drill så där ska vi sitta och heja på, kaffetermos och bullar är ett måste. Jag hoppas verkligen att jag blir frisk tills på måndag, jag vill verkligen sätta igång med träningen igen, har varit fruktansvärt dålig på att ta mig tid och komma iväg, dags att börja planera bättre. Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och lägga mig ner och “dö”

God morgon

Är hemma idag från jobbet, känner mig bättre men fortfarande trött och seg i huvudet, snorig och täppt om vart annat. Vi skulle egentligen åkt till Sölve även denna helgen men så blir det inte, jag är inte på party humör just nu och Tobbe ä r inte heller på humör. Morgonen började bra något snorig men helt okej. Låg kvar i sängen ett tag och kollade på Mia och Klara, jag önskar att jag hade en vän som Tabita, då hade jag legat dubbelvikt av skratt rätt ofta tror jag, skönare karaktär får man leta efter. Tobbe åkte iväg för att ta bort stygnen i handen och kom tillbaka med mina favorit frallor, morotsbröd med solrosfrön mumms. Så vi tog en frukost framför tv:en med kaffe och macka medans vi kollade på en dokumentär. Det är en kvinna som gör massa olika dokumentärer och utsätter sig själv för tester, såg en dokumentär med henne om när hon inte duschade eller var i kontakt med vatten på 6 veckor, och denna gången skulle hon prova på att röka Marijuana/hasch under en månad och då se hur det påverkar henne. Hon gör rätt roliga dokumentärer faktiskt men jag fick rysningar av tanken på att inte tvätta sig på 6 veckor.

Funky


Tina den fina

Sitter hemma hos Tina på hennes sovrums golv, Tina kollar tatueringar och jag laddar ner lite musik, blir lite Danko Jones och Black Label Society . Känner att jag måste förnya mig lite när det gäller musik, kan väll inte säga att jag förnyar mig utan tar egentligen upp musik från förr och det kan ju också vara hemtrevligt. Jag och Tina har kollat film och bara slappat, kollade på barnhemmet och jag kan säga att jag hade större förväntningar på den då jag har hört att den ska vara skit läskig men det håller jag inte med om. Ska ta och hämta Tobbe vid 22:00 tiden, han är hos Nenne och spelar tv-spel. Jag vill ha bort mitt kli i halsen det är fruktansvärt irriterande och jag känner mig svullen i hösselgångarna och tung i huvudet. Ne nu ska jag återgå till fina Tina.

Äntligen i min ägo

Äntligen har jag den i min ägo. Den är så otroligt fin och söt. Idag införskaffade jag mig den. en ljus rosa mini pc från acer, sjukt söt. Ska nu sälja min 17 tums till Marcus. Nog med pc prat. Ska snart iväg till Tina i Lindstal för en film kväll, Tina bjuder på mat och grönsaksbricka med dipp. Jag är ju faktiskt sjuk så det är bra att hon tar hand om. Snart ´är det helg och jag längtar och hoppas på att jag känner mig bättre. Ska i och för sig bara ta det lugnt men det är ju skönt om man orkar ta sig ut i det fina vädret. Ne nu är det dags att pussa lite på hjärtat för att sedan åka vidare.

Vår

Och nu till dagen. Jag kan inte säga att jag är på topp idag, Jag vaknade helt orkeslös, inte bitter och inte arg utan bara så fruktansvärt trött och slö, mitt huvud och hals har inte alls varit med mig idag. Jag har tryckt i mig hela 5 stycken värktabletter idag men dom har inte hjälpt. Jag har inte ont i halsen utan den känns bara torr och kittlig, helt enkel irriterande, huvudet känns tomt och jag fattar inte vad kunder säger till mig. Tror jag ska gå till jobbet imorgon men jag får väll se hur länge jag orkar. Nog med gnäll, har ju varit sjukare än så här. I övrigt har dagen varit kanon. Det har verkligen varit underbart väder idag, sådana här dagar är det tråkigt att ha ett inomhus jobb. Efter jobbet så körde jag hem, hade ju egentligen tänkt att träna men en av våra teamledare avrådde mig från de när jag inte var helt pigg, och det var väll klokt. Väl hemma så började jag och hjärtat att städa, vi hade ju en hel del tvätt att vika som vi nu tog tag i. Jag städade kök, toa och vardagsrum medans Tobbe vek och vek, trodde aldrig de skulle ta slut. Efter städandet så åkte vi till pappa för att lämna en häftpistol som jag lånat. Tog en kaffe med Anna och barnen, åkte vidare till MAXI för att panta och handla. Tobbe var också sugen på våfflor då han fick stå utan igår, så vi lånade våffeljärnet av Pappa och Anna, så hemma igen började vi med maten för att sedan göra efterrätt. Jag fick föresten en katalog idag av Therese. Det var en katalog med barnkläders märket Rockefella, jag älskar dessa underbara barnkläder och blir sjukt sugen på att skaffa barn. Här har ni ytterligare bilder från idag.





 

          


Våffelhäng i Lindstal

Idag blir det två inlägg, ett från igår och ett från idag. Som jag skrev tidigare så var vi i Lindstal hos Sabina, Jocke och lille Elton, Liam var så klart hemma och lika söt och vild som vanligt. Therese hade även med sig sin sambo Samuel och deras mycket söta son Ludde. Jag skötte våfflorna och Ludde fixade grädden med mammas hjälp. Efter våfflor och prat åkte jag hem till hjärtat. Tobbe var lite uttråkad, så vi tog bilen en runda och körde en sväng. Här kommer lite bilder från gårdagen. Tyvärr har jag inget kort på vackra Sabina då hon hatar att vara med på kort.



       


Mycket kan hända

Jag måste göra något med mitt hår. Jag får panik på mitt livlösa tunna hår. Men jag måste säga att det har börjat bli mycket tjockare nu, inte för att jag har en lejonman direkt. Men nu har jag lånat Linns Volumaster från obh nordica av Björn Axen, den ser ut som en krustång men med djupare krusor. Vi får väll se hur det bli om det är lika lätt som det ser ut på reklamen. Vill också att min lugg ska växa ut för det är mycket den som gör att mitt hår ser så tunt ut. Kanske dags att boka in en tid hos Ebba för klippning och färgning samt att när nya lönen är på kontot är det jag som går och köper ett vårdande schampo och balsam. På tal om lönen så vill jag ha mitt lönebesken nu nu nu, tror inte jag får lika bra lön som förra månaden men jag bör får rätt bra. Men jag har faktiskt varit väldigt duktig på att lägga undan och det ska jag även göra denna månaden. Men har faktiskt inte en aning om vad jag ska göra med pengarna är ju sjukt sugen på en tatuering men Diego har inte någon tid förens i oktober och på 7 månader kan det hända mycket som man behöver pengar till tex en ny symaskin som har massa roliga finesser som tex att den kan brodera foton och andra bilder som man har på sin dator och så är det ju faktiskt sommar snart och massa av roligheter så som festivaler och konserter.


Våfflor och vackra damer

Igår hade jag fullt upp, började jobba 08:45 och slutade 17:15 cyklade direkt till pappa för att ta nya mått på Ebba. Flyttade ner midjan aningen men kund ju inte flytta för mycket då det är där midjan är. Imorgon ska jag börja på grundformen och hoppas på att bli klar med farm och bakstycke så jag kan börja göra mönstret snart. Efter besöket hos pappa cyklade jag hem till Tobias. Började diska och laga mat, blev en utsökt pasta sås på kassler och purjolök, den var mycket uppskattade av Tobias. Efter maten gick vi och badade. Klockan hade blivit mycket och jag var sjukt trött. Tobbe skulle kolla ballar av stål (den svenska versionen) och det hade väll jag också velat men jag orkade verkligen inte. Låg en stund och funderade på lite olika mönster och hur mycket tyger jag ska beställa från olika grossister, men det var en liknelse med att räkna får för jag somnade snabb och mins inte idag vad jag kom fram till igår. Idag efter jobbet ska jag, Therese, Thereses sambo Samuel och deras söta son Ludde ut till Sabina, Elton och Jocke det blir vofflor och kaffe. Jag hoppas att dagen går fort.


skev?

Jag får te me tusan inte ihop de. Antingen är Ebba skev i kroppen eller så har jag mätt fel. Jag tror på det sistnämnda. Så imorgon ska jag göra ett nytt tappert försök och mäta om henne. För det är omöjligt att bröstens mitt punkt (bröstvårtan) sitter 7 cm från midjan då det brukar ligga runt 17-19 cm


Idioti

Just nu är jag fruktansvärt förbannad på mig själv. Som jag berättat innan så har jag spenderat ett år på Malmö Tillskärarakademi. Lämnade livet i Kalmar och flyttade till Malmö och bosatte mig i Limhamn. Jag kände inte en käft och när Ellen och pappa lämnade mig kändes det sjukt ensamt men ändå med en spänning i kroppen. Jag började skolan och min första tanke var shiit vad gör jag här, alla som gick i min klass hade antingen jobbat med sömnad eller pluggat andra skolor med sömnad och mönsterkonstruktion. Och där satt jag som bara har suttit hemma och sytt hela livet utan instruktioner eller mönster. Vår första uppgift var att göra en grundform och jag satt som ett frågetecken?????? Sakta men säkert började jag lära mig mer och mer och till slut fattade jag hela grejen med mönsterkonstruktion. Jag har nog aldrig varit så producerande eller aktiv inom sömnad som jag var mitt år i Malmö, det är ett av mina bästa år. Jag hade en fantastisk klass och jag saknar dom sjukt mycket, jag saknar även skolan för nästan 3 år senare sitter jag nu i Kalmar och mins knappt hur jag gör ett mönster längre. Jag mätte min lilla syster häromdagen och plockade fram hennes siffror idag för att påbörja en grundform. I ett kort ögonblick så stod jag som ett frågetecken vid sybordet och stirrade mig blind på måtten. Men jag märkte också att det lossnar mer och mer och nu är det dags att sätta igång igen. Jag vore en idiot om jag inte ta vara på detta. Men jag ringde Hanna (en av dom fantastiska tjejerna från Malmö) och frågade om råd, och tillsammans löste vi det så tack Hanna. Nu ska jag släppa datorn och fört sätta med mönstret.

För er som är nyfikna på mönsterkonstruktion så rekommenderar jag Här är en länk med information http://www.malmotillskararakademi.se/

Bilder från helgen

   
Anders jobbar på, och han har inte den bästa arbetsställningen
 
       
Sölve dansar på stolar och Henke har svårt att få ner handen.

Fylla våld och roligheter.

Då var snart helgen över. Sitter just nu i Sölves soffa, Tobbe, Henke och Sölve kollar sex driver, jag är måttligt intresserad då jag redan sett den. Gårdagen började lugnt och harmoniskt. Tobbes pappa kom hem till oss vid 09:00 tiden och började med terrariet. Jag ska inte säga vi men Anders fick mycket gjort, min uppgift i det hela var att såga frigolit och dammsuga samt blåsa ut mönster i frigoliten med en värmepistol så det ska se så naturtroget ut som möjligt. Vattenfallet är "klart" bortsätt från att vi ska ta bort sanden och sätta slangen till pumpen. Nu är det bara lite färg och grenar som fattas, jag har en ide om att bygga en trappa av resten av frigoliten, men vet inte riktigt hur jag ska få fast den för jag kan ju inte borra i botten då jag har våtduken där. Ska ju köpa några meter grovt rep och fästa från vägg till vägg så han får lite att klättra i. Jag har mycket andra idéer om vad jag ska göra och jag lovar bilder både innan det är klart och när det är klart. När Tobbes pappa jobbat klart så var det dags för oss att fixa till oss för kvällen skulle sluta i Ålem hos Sölve. Vi ringde Henke och frågade om han skulle med och givetvis skulle han de. Vi körde och landade hos Sölve runt 16:00. Jag tog det lugnt med ölen då jag ska köra idag så för mig blev det bara 2,8 och 3,5:or. Vi hade riktigt trevligt tills några riktiga rå puckon eller ska jag säga bondläppar? Kom. En kille fick ett glas i huvudet och där var allt igång. Jag kände då att det var dags för mig att gå upp på övervåningen och lägga mig. Klockan var då 02:40 och jag somnade. Vaknade imorse klockan 08:30 alla andra låg och sov utom jag och Tobbe, så vi gick upp. Jag gick ut i trädgården och började leta efter Sölves glasögon som han kastade av sig i ett raseriutbrott under slagsmålet, jag hittade dom men något sneda. Gick sedan in och plockade upp allt glas och tomma burkar som stod överallt. Satte på lite kaffe och här sitter vi nu alla fyra i Sölves soffa och kollar film. Nu är det dags att gå upp till ICA och handla frulle.


Allt kan hända i Ålem.


Ett bra ordspråk

Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant

Balkongväder

Jag har inte så mycket att skriva om dagen då den bara rusat förbi. Var förbi hos pappa en stund efter jobbet. Pappa hjälpte mig att såga till delarna till ljusbordet. Så nu ska det bara spikas ihop, spacklas, slipas och målas samt att jag måste fixa en plexiglasskiva, detta kommer bli kanon. Efter att ljusbordet är klart så ska jag börja slipa ner vårat balkongbord. Jag har planer på att lasera det vitt och själva bordsskivan ska jag måla/lasera med liggande schackrutor. Detta kommer bli sjukt snyggt. Detta året ska jag lägga ner energi på balkongen och få den hemtrevlig. Nästa månad är det dags att plantera så krukor, blomlådor, jord och frön ska inhandlas. Måste hitta ett par fina stolar också, ska nog kolla efter några loppis stolar som jag ska måla ljusrosa eller om dom bara ska vara vita och att jag syr sittdynor. Hur eller hur så ska jag fixa med detta så snart det blir balkong väder. Jag vill verkligen ha vår nu. Imorgon är det fredag och jag jobbar till 21:15. På ett sätt känns det skönt då det är så avslappnat att jobba kväll, lugnt och skönt och inte så mycket folk. Nu ska jag sätta mig ner och rita lite, längtar tills jag blir klar med mitt ljusbord så jag kan skissa av mina modeller jag redan gjort.

Mönster dags

Jag har börjat känna mig mer sugen på att sy för var dag som går. Jag plockade fram mina pärmar och skisser och har nu suttit i en bra stund och bara kollat igenom allt. Jag måste snart börja med ett grundmönster till min syster så jag sedan kan göra mönstret till hennes balklänning. Men faktum är att jag vill sy till mig själ också och det har jag nog aldrig riktigt velat innan förens nu. Det är svårt att göra ett mönster till sig själ som sitter bra, och jag är absolut inte van att sy till mig själv, det är inte det lättaste att prova in på sig själv. Jag har skissat upp en klänning som jag ska sy till mig och skulle egentligen vilja börja på mönstret redan ikväll om jag inte hade varit för trött. Jag gör mig nog själv en tjänst genom att inte ta ett måttband i min hand. Varje millimeter måste vara på pricken och det klarar jag inte nu så det skulle bara sluta med att jag får göra om allt igen. Ska föresten åka ut till pappa någon dag och göra klart mitt skissbord. Ett måste när man tecknar he he.



 
   
 


som en splatterfilm i vardagen

Idag har Tobbe lyckats skrämma upp mig sjukt mycket. Vi klockan 12:00 ringer min mobil och jag ser att det är Tobbe som ringer, blir väll lite fundersam över varför han ringer han skickar ju alltid sms när jag jobbar då jag har svårt att svara. Men som tur var så hade jag inget samtal just då och kunde svara. I andra delen av luren hör jag en chockad Tobbe som säger att jag måste komma hem genast då han har skurit sig kraftigt i fingret. Stänger ner min dator fort som tusan och kastar mig in i bilen, jag ringer och Tobbe kommer ut till parkeringen. Med en av mormos hemma vävda handukar sätter han sig i framsätet rätt lugn men med en chockande blick. Väl på vårdcentralen så möts vi upp av en sjuksköterska som tar hand om mitt hjärta, en läkar få kolla över såret, som tur var så var det inga nerver eller senor som slitigts sönder men man ser ända in till benet och med dom oden sagda så var det dags för mig att lämna rummet. Jag valde att istället vänta utanför och låta doktorn göra sitt jobb. Det blev 8 stycken smärtsamma sprutor och ynka 6 stycken stygn. Det var en lång väntan och jag var glad över att det inte var jag då jag är sjukt rädd för sprutor, och delar som inte sitter där dom ska är det värsta jag vet och det går fett bort. Men det äckligaste av allt är nog allt att denna köttslamsan som blev kommer att trilla av så det kan växa ny hud, det fick mig att tänka på när en bäbis tappar navelsträngen, fy tusan vad äckligt. Så nu vet jag inte hur han ska klara sig. Men nu till något trevligare, jag har bestämt mig för att säljamin dator, har idag en 17 tums Dell laptop och ska byta upp eller kanske ska säga ner, kommer bli en mini-pc, sjukt fin, ljus rosa och allt.

ps, Mormos handuk fick bli kvar på vårdcentralen.


Bitterheten Själv

Igår var jag bitterheten själv. Jag förlorade en aktion på tradera som jag så gärna så gärna ville vinna, det var en ljusrosa leksaks symaskin jag skulle lagt ett bud på 300 men sekunden innan så fu&%#ade min dator upp sig så jag inte kunde lägga något bud, jag tröstade mig genom att leta nya aktionen att buda på och hittade ett par glasögonbågar som jag ska sätta slipade solglas i. Inte nog med att jag Internet shoppade igår så gick jag och Topz en runda på stan och jag köpte mig ett par jeans och en marinblå och vitrandig kjol. Pratade med vår käraste Marcus över msn och jag tycker han borde flytta hem. Jag och Tobbe måste ta och planera in en Stockholms resa i vår när det är lite varmare. Jag vill bara ha sommar och sol. Har ju beställt en sjukt snygg bikini från Ellos, men beställde bara överdelen men kommer nog att skicka efter underdelen också, men överdelen kommer inte förens i slutet av maj, tusan också.


Engelsk Konfekt

Idag känner jag mig som en Engelsk konfekt. En rätt skön känsla. Jag är kläd i Svartvitrandig tröja med ett ljusrosa linne under, det är bara något gult som fattas. Jag ska snart bege mig till Sabina och Jocke och icke att förglömma lilla Elton. Jag har lovat Sabina att jag ska baka min utomordentliga polkagris brownies. I övrigt blir det nog en rätt slapp lördag kanske med melodifestival och grönsaker med dipp, lite loka på det så är kvällen räddad. Tobbe är iväg med Nenne och Henke för att kolla ny bil till Nenne. Vet inte vad det slutar med men dom hittar nog de dom ska. Föresten så har jag gjort ett nytt försök med att sluta bita på naglarna, det går faktiskt lika bra som förra gången, har inte bitit på en vecka, och jag hoppas innerligt att dom inte går av som förra gången. Sist jag slutade bita och fick upp dom över fingertopparna så gick dom &%#%¤ av hur mycket förstärkning och skit jag hade så blev det sprickor på sidorna. Men denna gången ska jag lyckas. Ne nu är det dags att göra sig klar för en färd ut till Lindstal.


Kroppkakor again

Idag har mina ögon krånglat, dom känns klibbiga och ömma, inte som en ögoninflammation utan på ett annat sätt, lite ont i huvudet och trött men efter 4 Alvedon och lite kaffe så var humöret på topp. Det är ju trots allt bara en dag kvar till helg och det känns skönt. Föresten har jag en fråga till er läsare, jag jagar svaret på en fråga jag och Linn klurat på hela dagen, Vad händer med brottslingar som får tex 2 års fängelse och dom har en fast tjänst vid domen? Har arbetsgivaren rätt att säga upp dom eller vad händer? Man kan ju inte få stämpla då man måste vara aktivt arbetssökande vore ju också konstigt om man fick ta tjänstledigt, men vad tusan händer med dom? Någon som vet, borde ju i och för sig vara olika beroende på vilket brott och hur länge du ska vara borta men jag vill veta svaret. Så snälla om någon vet, hör av er så jag och Linn får ro. Detta var bara en liten parantes och åter till dagen. När jag kom hem hade Tobbe gjort kroppkakor som han bjöd mig och Tina på, det var dom bästa kroppkakorna Tobbe gjort och jag måste säga att han är världens bästa kille. Händer nog inte så mycket mer idag mer än att jag ska hoppa i badet och skrubba bort all död hud. Fick mer tvättnåja än vanligt. I går kollade jag och Tobbe på ett program som handlade om två personer som inte tvättade sig på 6 veckor, fattar ni sex &/%#& veckor, dom hade tre ombyten och ett par strumpor, detta fick mig att må illa och jag känner att jag måste tvätta mig 10 gånger om. Tänk att rensa fisk och inte få tvätta sig, det var just en av sakerna hon gjorde, själv får jag ångest bara av att skala en clementin utan att kunna tvätta händerna. Ne nu ska jag ta min skrubb och ta mig ett bad,

hej då din döda hudcell.



       

Mer vild än tam.

Idag fick jag den bästa kommentaren på länge, en av mina kära kollegor vet att jag kan brusa upp över saker och ting men även hur envis jag är, då säger ha - Maja du är mer vild än tam. Det är en klockren kommentar och jag och Isak har skrattat gott åt den hela dagen. Som ni alla vet så är det aldrig kul att återberätta saker men i detta fall önskar jag att jag hade kunnat beskriva situationen för det var sjukt kul. Hade även lite dötid mellan samtalen och lyckades göra en kalender hem, Tobbe klagar alltid på att jag är dålig på att berätta saker och ting och tänkte nu att jag skulle bli bättre på de, gjorde därför en kalender som jag hängde upp hemma, absolut ingen avancerad men, men det blir vad man gör det till. Har även varit duktig och städat lite, får ju fin besök imorgon som består av Tina. Vad kul föresten att det var så många som tyckte till angående min tatuering och Tobbe kan känna sig nerröstad för alla röstade på min symaskin i Old School modell. Nu ska jag fortsätta att städa för att sedan gå och lägga mig i tid. Hej puss ses.

Tattoo

Det är kallt och jag är kaffe sugen. Längtar tills det blir vår och uteserveringarna öppnar. Sitter och diskuterar med mig själv om jag ska ringa Diego för en tatueringstid, vet att han har sjukt lång vänt tid ca 6 mån. Har ju lite pengar jag kan slänga in direkt och så har jag en tid på mig att spara. Det vore ju bra om jag kunde komma överens med mig själv om jag ska göra min symaskin på ryggen eller om jag ska börja på ena armen. Tobbe tycker armen och jag är splittrad, vill ju så gärna ha min symaskin i oldschool modell. Men vist armen kanske är bäst, Vad tycker ni? Men om jag väljer armen så blir det ytterligare ett beslut om vad jag ska ha på armen. Ska jag fortsätta på sytemat och ta lite nålar måttband och saxar? Eller ska jag hålla det temat till ryggen? Jag tror nästan att sytemat får stanna på ryggen och jag kör på ett härligt klassiskt oldschool tema på armarna. Men jag slår vad om att när jag väl har beställt tid och lagt handpenning så kommer det att dyka upp något som jag måste ha pengar till. Men sugen är jag och jag är nästan överens med mig själv. Ska nog ta och gå in till Diego och prata med honom så han får börja skissa. Dags att jobba. Skriv gärna vad ni tycker rygg eller arm? och skicka gärna bilder om ni tycker något skulle passa behöver massa av idéer.

Arbetsplats



Har varit en lugn och skön dag, jobbet gick smärtfritt. Efter jobbet åkte jag hem till min finaste man som stod och lagade mat till mig, blev köttfärssås och spagetti. Efter maten åkte vi till Bauhaus och handlade primer och schackrutig golvmatta. Tobbe ska förbereda terrariet imorgon med primern så vi sedan kan börja på bergbakgrunden. Den schackrutiga mattan skulle jag ha till mitt arbetsbord så jag får en lite mjukare yta när jag sporrar ut mönster. Har också gjort ett mönster till ett ljusbord idag som jag senare i veckan ska åka till pappa för att låna en såg för att ta ut delarna till ljusbordet. Det har börjat trilla in lite syjobb och det känns väldigt kul, just nu har jag två klänningar på gång, en av klänningarna är i och för sig till min lilla syster Ebba som snart tar studenten och den andra klänningen är en hemlis.

2009-03-02 @ 20:43:22 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Måndag morgon

Det är Måndag morgon och livet leker, dags att jobba
2009-03-02 @ 08:33:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tack för en underbar helg

2009-03-01 @ 22:34:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Härliga söndag

Vilken härlig söndag, Vaknade kl 10:30 gick upp och satte mig i soffan, strax där på kom Ellen och Marcus också upp. Vi gjorde oss i ordning och åt en suverän frukost med kaffe, yoghurt och kellogsflingor med choklad och jordgubbar. Pappa ringde och berättade att det var loppis i folketspark, självklart var vi tvungna att åka dit. Det var strålande sol och alla var på bra humör. Jag hittade tre saker på loppisen som jag kände att jag var tvungen att ha. Jag hittade en liten röd leksaks symaskin då min kärlek till symaskiner är  stor så kunde jag inte annat än att köpa den, en rosa plåtburk med rosor och guldkant (en bra kombination) hittade också en gammal köksvåg som jag ska ha i köket med blommor på. Efter loppis och lie kaffe åkte vi vidare till pappa och Anna, blev ännu mer kaffe och Marcus hälsade på Vilja och Elof då det var ett tag sedan som dom sågs, Marcus spelade air-hockey med Elof medans vi andra hejade på. Efter besöket hos pappa så åkte vi till Media Markt och Tobbe köpte DVD-spelare då vår gamla gått sönder, åkte vidare till IKEA och jag köpte två blommor, när vi var klara var vi självklart tvungna och äta lite och tog en korv och kola. Det hade också blivit dags för Marcus att åka till Stockholm igen och vi körde ut han till flyget, tråkigt att helgen gick så fort och jag hoppasatt Marcus tar sitt förnuft till fånga och flyttar hem till Kalmar snart. Nu ska jag sätta mig hos Tobbe i soffan. Skriver mer senare,



     
 
 
                           
2009-03-01 @ 17:18:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0