Vår

Det är sjukt fint väder ute och jag sitter inne. Vaknade vid 08:00 idag och såg ett sms från Marcus, ringde upp och Marcus ville bli hämtad. Vi körde till Ellens jobb och hämtade upp Marcus, åkte förbi Danska Wienerbageriet och köpte frallor, åt en suverän frukost med medelhavsbröd och kaffe. Satt i köket och tjötade. Vi tog sedan bilen till Lindsdal och satte i nya högtalare i bilen, Måste säga att grabbarna var suveräna och det blev kanon. Men måste nog säga att kvinnor är mer logiska än män, det var ju ett virrvarr av sladdar och killarna försöker komma överens om vilka sladdar som går till högtalarna bak, medans jag mitt snille tittar på stereon och läser den tydliga texten lila= höger bak, grön= vänster bak, killar ska alltid krångla till det. Men där slutade min insatts och killarna fick ta över. Efter trixet med högtalarna så åkte vi till Berga Centrum och Killarna tippade på matchen idag. När vi närmar oss hemmet så inser vi att vi glömt Zugge i Lindsdal så det var bara till att åka ut igen och hämta han, passade också på att köpa lite mat. Måste snart gå och göra mig i ordning och inta första ölen, sen bär det av till Nybban och det blir röj till Perkele.

                           


Äntligen Fredag

Känns som det var nyss jag skrev ÄNTLIGEN HELG. Veckorna går sjukt fort och jag hinner nästan inte med. Har inte gjort så mycket idag, jobbat, handlat varit på plantagen och införskaffat mig två orkidéer, Skjutsat och hämtat Julia på disco, mellan landat hos mamma och nu äntligen hemma, Var och hämtade Mr Räffs väskor vid stationen, han och Ellen sover i natt över hos mamma och vi hoppas på att han vill spendera morgondagen med oss. Måste säga att jag är sjukt nöjd med min kamera och ska använda den flitigt, ska försöka hålla er uppdaterade med bilder. Nu har jag inte tid att skriva mer, tänkte krypa ner hos Tobbe i soffan och kolla tv.


Ps, det är Fredag och jag bjuder på denna smickrande bild.


Ursäkta kungasläktet, jag är en skam för mänskligheten.

Jag får börja med att be om ursäkt till kungasläktet, jag tog fel på Viktoria och Madelene, Klart jag viste att det var Viktoria som förlovade sig och INTE Madelene, jag som till och med såg hela ceremonin, men högst motvilligt var det, det var Tobbe som tvingade mig då han ansåg att det var historiskt. Min dag började med att jag nästan försov mig, hade ställt klockan på 06:30 vaknar och tror att jag ställer den på snooze men vaknar sedan i chock klockan 07:15 och inser snabbt att jag börjar jobba om 30 min, jag som skulle ha duschat och cyklat till jobbet men icke fick bli bilen dag igen, Jobbet gick bra trots att morgon började i katastrof. Slutade 16:15,skyndade mig he, hämtade Julia som skulle på teater och satte mig i bilen igen, lämnade henne i stan vid teatern och körde vidare till pappa, pussade och kramade lite på mina käraste små syskon. Pappa bjöd på mat, denna utomordentliga måltid bestod av bake-off burgare med sallad och dressing. När klockan närmade sig sju så var det dags att hämta Julia och vi begav oss hem. Precis när jag kliver innanför dörren så kommer jag ihåg vad jag glömt, Lovade ju Tobbe att köra MC driven och köpa en burgare till honom, så det var bara till att sätta sig i bilen igen och när jag ändå var vid Maxi passade jag på att sätta över pengar på ICA kortet och samtidigt handla mat till djuren. När jag äntligen var hemma igen var klockan 20:30. Men efter en stressig dag slutade den bra, Tobbe hade köpt en bukett tulpaner till mig, han vet hur han ska få mig knäsvag, jag älskar blommor och jag älskar Tobbe. En till glad nyhet var föresten att vår käraste Marcus kommer ner från Stockholm och spenderar helgen med oss, imorgon blir det bara mys och på Lördag blir det spelning i Nybban. Nu ska jag snart in i duschen och sedan krypa ner i sängen.

                   


Ljuset i tunneln

Ny lön och ny månad. För varje månad som går så tänker jag

- Nu Maja nu ska du bli bra på att spara och lägga undan pengar, inte slösa, du har ju så mycket prylar så du behöver inte mer.

Men lik för bannat så åker kortet fram och jag hittar mycket mer än jag kunde ana. Vist det är min lön och jag gör vad jag vill men jag önskar av hela mitt hjärta att jag var en spara och inte en slösa,. Men när jag ser att lönen är på kontot så blir jag som en treåring i en leksaksaffär, jag kan inte låta bli. Men denna månaden har jag tagit steget och radera ut numret till telefonbanken, vi får verkligen hoppas att detta hjälper mot mina impuls köp, gjorde upp en deal med mig själv om att jag sparar 5000 kr och slösar 5000 kr när jag var student klarade jag ju mig på hela 7000 och då var det ju hyra mat och alla andra räkningar samt alla tyger, saxar, nålar, mönsterpapper och dyra linjaler man skulle köpa för de, nu när jag tänker efter så undrar jag hur fan jag klarade mig. Bara slutmodevisningen gick ju på 8000 med tyg, tråd och alla attiraljer. Jag tackar gud och kronprinsessan för mitt jobb, känns så bra att Daniel och Madelene har förlovat sig nu när det är finanskris och allt, jag ser äntligen ett ljus i tunneln, (jag hoppas du tar detta med en nypa ironi) Nu ska jag borsta mina gaddar och slänga mig i säng, det är en tidig dag imorgon och jag måste vara pigg som en mört,


Lemmy Love

Jag glömde ju en viktig sak i det förra inlägget, Lemmy har bitit Tobbe i tummen så det blev ett sjukt djupt jack och det pissade blod. Lemmy kommer alltid att vara min gulle gris och jag älskar han av hela mitt hjärta, Allt var Tobbes fel han tetades och gjorde Lemmy upprörd och arg.

     


Casio s10

Det har hänt mycket denna tiden jag varit borta från bloggen. Jag orkar inte berätta allt men lovar att informera om det viktigaste. Förra veckan var jag rätt sleten och trött, hade utbildning på jobbet i stadsnät och fiberlan, mycket information och mycket att ta in. Men jag vill nog säga att jag hängde med rätt bra ändå. När det var fredag och kväll tyckte Tobbe att vi skulle på konsert i Läckeby på Daltons MC klubb, Ea skulle spela med ett av sina band (kurt olvars rebeller) och så spelade även rövsvett. Men jag kan säga att jag inte var på topp men Tobbe bönade och bad att jag skulle köra och vad gör man inte för den man älskar, dock tror jag det hade varit roligast för alla om någon annan hade kört för jag var så trött och sur. En liten parantes för lördagen den 21/2,

vad tror hon egentligen? Efter 100 försök att förstöra så tror hon på allvar att han skulle svara, det finns bara ett ord fru naiv. Lördagen gick och vi gjorde inget speciellt, jag körde till Lindstal för en träff med Sabina och Elton, Jocke var också hemma och höll på att bygga om tvättstugan till groventré. Jag hämtade sedan Tobbe och Henke som var hos Zugge och vi åkte då hem för att kolla melodifestivalen. Ny vecka och nya tag. Träffade Emmy; Lucas och Tina innan jobbet igår, träffen ägde rum hos Emmy och Lucas. Mycket trevligt och mysigt vill jag lova. Lucas hade blivit så stor så stor och söt som få. Jag började jobba 12:45 och slutade 16:30, hade ju en halvdag igår. Vaknade i morse och ville inte verkligen jobba och då hände det som aldrig sker, min chef ringer och säger att jag inte behöver komma till jobbet för det har brunnit på Telia i vilorummet, förmodligen är det en anlagd brand och jag blir sjukt nyfiken på vad som händer och sker. När jag fick detta besked ringde jag pappa, vi hade bestämt igår att vi skulle kolla en kamera, imorgon är det ju ny lön och jag ska införskaffa mig en ny kamera. Jag har bestämt mig för en Casio s10. Den har fått bra i test och jag tror den passar mig och mina behöv. Så imorgon efter jobbet är det jag som åker till media markt för att införskaffa en Casio s10. Imorgon är det jobb som gäller om all rök är borta ur lokalen vill säga, men det tror jag. Till helgen blir det spelning i Nybban, Perkele spelar och det är inget vi får missa. Nu ska jag ut och gå och invänta lönen.


INTE KLAR

Bloggen är ännu inte klar, har lite att fixa med.


VÄLKOMNA ÅTER VECKA 9

KOMMER UNDER EN TID LÅTA BLOGGEN VILA, SKA ISTÄLLET LÄGG AMIN ENERGI PÅ ATT FIXA SIDAN. VÄLKOMNA ÅTER VECKA 9


Snöyra

Dagen har verkligen varit mysig. Vi vaknade 08:00 och låg kvar i sängen och pratade, efter en stund gick vi upp och gjorde oss i ordning, men ingen frukost blev det för det skulle vi ju äta hos mormor. När vi var halv vägs så ringde mormor och sa att det var sjukt mycket snö så hon ville inte att vi skulle köra men jag var ju redan halv väg och det var också jag som satt bakom ratten och envis som man är så lyssnade jag inte på mormors råd utan körde ändå. Väl framme möttes vi av en förvånad mormor som stod och skottade snö. Vi gick in och mormor satte på kaffe, jag och Tobbe körde upp till affären och köpte frallor, det var en god frukost. Vi var tvungna att åka rätt snabbt då det snöade rejält. På vägen hem åkte vi förbi Sabina och Elton, tog en kaffe och pratade. Vi körde sedan vidare till stan och var där en stund, snabbt hem för att möta upp Julia som jag skulle köra till teatern. När vi lämnat Julia så åkte jag och köpte sushi och Tobbe ville ha Mc Driven så så fick det bli. Det var sjukt gott med sushi och jag tror att jag skulle kunna leva på de. Väl hemma och med tiden som gick var det snart dags att hämta Julia igen. Åter igen hemma så la jag mig i badet och inväntade att klockan skulle slå 21:00 då serien om Knutby började, kan väll inte säga att det var en bra serier men kommer nog följa den då det är sjukt intressant, jag har alltid varit lite svag för att läsa om sekter och seriemördare. När jag pluggade så gjorde jag ett fördjupnings arbete om seriemördare och det var sjukt intressant och jag kunde nog ha letat fakta hur länge som helst. Det som gör mig intresserad av just seriemördare är att dom kan leva ett fullt "normalt" liv med fru och barn och samtidigt leva ett dubbel liv, en massmördare mördar ju flera samtidigt och sedan tar dom oftast livet av sig själva. Ja en sak är säker och det är att inget ut av det är normalt och jag kan bli rädd av bara tanken på att det finns människor som vill andra så illa. Men en sammanfattning av dagen och jag kan bara säga att den varit mysig med mycket tankar.



Älskade Symaskin

Shiit va halt det var idag, var ju sladd i varenda kurva ju. Efter jobbet så körde jag till pappa, meningen var egentligen att jag och Anna skulle ut och gå, men vädret ville inte riktigt vara med oss, så det fick bli en kaffe och macka, vid 19:30 så körde jag in pappa till stan, han skulle kolla fotboll, Sverige - Österrike på O´learys. Imorgon och på Fredag har jag fripass då jag jobbar helgen. Jag och Tobbe ska åka till mormor och äta frukost imorgon, det är ju en bit att köra så jag hoppas inte det kommer för mycket snö under natten och att de inte fryser till. Nu när jag ändå är ledig på Fredag så ska jag te me tusan se till att börja sy igen, sybordet är uppe, jag är ledig och tyg finns hemma, jag har ingen ursäkt i världen som kan hålla. Ska nog ta och sy mig en kjol eller klänning. Kom på att jag har pratat en del om att jag syr men har aldrig lagt upp en bild på något, är i och för sig dålig på att ta kort på saker jag gör och måste bli bättre. Orsaken till varför jag inte tar kort är för att jag aldrig riktigt blir nöjd och finner alltid saker jag skulle kunnat göra annorlunda. Men i fortsättningen ska jag börja ta mer kort och sluta vara så extremt petig. Här kommer lite bilder på en brudklänning jag sydde samt en av mina finaste symaskiner.


Bilder från helgen hos Sabina och Jocke


Hej hej hallå bloggen

Hej hej hallå bloggen

Denna dag har varit lika bra som alla andra dagar. Började med att jag hade sovmorgon till 08:00. Började jobba 09:30, tog min morgon kaffe och så var dagen igång. Det knallade på bra och vid 15:30 fick jag för mig att be om 2 timmars ATK (arbetstidsförkortning) och tro det eller ej men jag fick det beviljat, det har varit sjukt svårt att få ut ATK,  jag jublade när jag fick upp ändringen i schemat. Så jag flydde fältet vid 16:00, tog cykeln till gymmet där jag körde 20 min på crosstrainern och sedan styrka efter styrkan blev det 20 min till på crosstrainern. Efter gymmet cyklade jag hem och här sitter jag nu i soffan med datorn i knät. Ska snart ta av mig mina svettiga kläder och lägga mig i badet och kläderna i tvättmaskinen. Jag tycker jag har fått in träningen bra i min vardag och nu känns dagarna då jag inte träna lite tomma och jag får lite smått ångest om jag inte tränar. På tal om något helt annat så är jag väldigt glad över alla besökare, det har verkligen gått uppåt nu för bloggen och idag har jag haft hela 390 stycken unika besökare.


NOoooT


Super skön dag vill jag lov, Vaknade 09:45 åt frukost i lugn och ro, Tobbe ringde då han var på väg hem så vi han ses en liten stund innan det var dags för mig att cykla iväg och träna, tränade mellan 10:15 och 11:45, duschade och sminkade mig, men det stod en heldrös av tonåringar i omklädningsrummet och jag fick snabbt ta en plats vi spegeln. Provade min nya foundation och puder som jag införskaffade mig igår och båda var mycket bra, jag är alltid lika nervös för att man ska ha köpt fel nyans och ton. Väl klar så cyklade jag till jobbet åt lite innan jag började. Men nu kommer det bästa av allt jag jobbade bara från 12:45-16:15 hur skönt är inte de? Cyklade hem efter jobbet, maten stod serverad när jag kom hem, korstroganoff och ris mums, han kan den där Tobbe. Efter maten tog vi bilen, tankade lite och körde sedan vidare till bauhaus, skulle köpa primer till terrariet men då det var dyrare än vad det var på maxi så får vi allt vänta. Tog en sväng på IKEA när vi ändå var i dom trakterna sedan vidare till rusta för att köpa duschtvål. Väl hemma så satte vi oss i soffan och kollade tv, nu spelar Tobbe tv-spel och jag bloggar, en kväll som alla andra vill säga , ne riktigt så illa är det inte. Ska sätta mig ner och sammanställa allt vi behöver införskaffa oss så som stängstomme, gardiner, matta, kuddar och massa massa annat, tur att man har en fet Telia lön he he. Shiit jag kommer bara på mer och mer saker vi måste ha, och jag kan lova er att Tobbe kommer känna lika starkt för detta som jag NOoooT. Ne nu ska jag gå och shave:a mina ben.


Läderlappen.

Tack för uppmärksamheten på bloggen med stavningen, men mitt Works program tar de ord den vill om man är lite snabb på tangenterna så istället för t.ex. Lindsdal så blir det lindstal men det kan jag leva med, får helt enkelt bli bättre på att läsa igenom. Nog med ursäkter. Igår var det fullt upp hela dagen, jag Tobbe och Henke var runt och fixade lite saker till bilen, ny klädsel till sätena och så åkte vi ut till LindsDal för att tvätta och städa ut den. Den blev mycket fin när allt var klart. Henke blev hungrig så vi tog en sväng i MC driven men jag hade en halv pizza i kylen hemma så för mig var det bra. Vi körde hemåt, jag värmde min halva pizza och Tobbes fjärdedels pizza. Vi la oss i soffan och kollade lite film. Vi skulle sedan vara hos Sabina och Jocke ca 17:00 17:30, även där blev det pizza fast med rollokanter, och för er som inte vet vad rollokanter är så kan jag allt ta och berätta de, det är pizza med inbakad ost i kanterna, mums. Men även där blev det bara en halv, men denna gången tar jag inte andra halvan idag utan jag fryser in den, kan ju inte äta pizza tre dar i rad. Jag vaknade idag vid 08:30, gick upp och brände en film och inte vilken film som helst utan Batman the movie från 1966, jag verkligen älskar Batman och Modesty Blaise från 60-talet. Tyvärr finns det ju inte så mycket film med just Modesty Blaise utan mer serietidningar men man får vara glad med det lilla man får. Batman är inget utan Robin, Gåtan, joker, kattkvinnan och pingvinen, det är Batman de. Alla "vapen" har så sjuka namn typ läderlappssprayen, allt heter något med läderlappen. Tobbe vägrar att kolla på dessa filmer med mig, han sitter istället i sovrummet he he. Efter filmen ska vi åka till maxi och handla då det är den kommande veckan som vi har Julia, sen förmodar jag att vi ska hämta Julia i Läckeby hos en kompis. Nu ska jag fortsätta med filmen så jag inte missar handlingen,


Störtlopp

Äntligen helg. Idag ska vi ut till Lindsdal och dammsuga ut bilen och tvätta den. Igår bytte vi olja och filter, oljan var kol svart och efter oljebytet gick den som en klocka. Tror att vi ska förbi Jocke och Sabina idag också när vi ändå är i Lindsdal och snurrar. Vi sitter i soffan och Tobbe kollar störtlopp och jag bränner skivor. Vi väntar på Tobbes föräldrar som ska kolla lägenheten. Det är verkligen skönt att bara ta det lugnt på helgen och jag saknar inte utelivet för fem öre, men vist när våren kommer och alla uteserveringar öppnar börja det rycka i öltarmen och jag vill inget hellre än att sitta på Krögers med en ölhink. Nu ska jag lägga mig hos Tobbe och mysa lite.


Då var man bilägare då.

Ursäkta att jag inte skrivit på nån dag men jag har haft fullt upp. Igår jobbade jag till 18:00, cyklade sedan hem och väntade på pappa. Anledningen till att pappa skulle hämta oss var att vi skulle kolla på en bil, och ja vi köpte den, nybesiktigad, nyskattad, och ytterst lite rost för att vara en Ford. Vi betalade 3500:- så det känns ju inte så blodigt och det känns som en bra första bil. Fick lite dåligt samvete då pappa fick punka på höger framdäck och det var ju faktiskt jag somlurade ut han, men då man har en handy man till pappa så fixade han det snabbt och lätt vid vägkanten och vi kunde köra vidare, vi körde till en av pappas vänner som jobbar på en bilverkstad, han tyckte den absolut var värd 3500, lite ny olja och en tvätt så kommer den bli fin. Den får gå så länge den går. Nog med snack om bilen. Idag är det fredag och jag har längtat så hela veckan. Jag verkligen älskar helger och ska ta vara på denna helgen till max. På lördag kommer Tobbes föräldrar och kollar lägenheten (hans mamma Annika har inte sett den än) sen ska vi träna träna träna för det har jag inte gjort på två dagar och jag börjar faktiskt få ångest för de. Måste till stan också och kolla foundation och en klänning jag sett i HM:s katalog. Sen ska jag bara ta det lugnt och lägga benen högt kanske sy lite för de är jag sugen på. Nu måste jag tyvärr dra änden att jag inte vill men jag har ett jobb att sköta.


Tack alla besökare!!!!

Idag har jag ett sjukt rekord på bloggen, innan har jag haft ca 50-60 besökare om dagen och idag har jag haft 118 hittills och då är inte sista timmen slagen. Så tack alla läsare och välkomna åter


Glappet

Vaknade nyss, var skönt med lite sovmorgon. Sitter i soffan och äter frukost och kollar nyheterna, ska snart till gymmet och köra på en crosstrainer he he. Känns som det snart är helg igen och det är skrämmande att veckorna går så fort, vist det är väll skönt om det går fort till helg och andra ledigheter MEN tänk på att jag blir gammal också.

Hej puss ses
och nu kom jag på att jag måste ladda ner eller jag menar skaffa på annat sätt, serien Glappet.


crosstrainer!!! tack du anonyma

Såg att jag precis fått två kommentarer på förra inlägget, där en av min vän vid namn Annika från Finland skrev

-jisses maja vad smal du blivit!! hälsningar från finland! :)
Det blir jag glad av att höra och det gör mig ännu mer peppad, Jag fick också en kommentar från en anonym som skrev att maskinen jag oftast kör heter crosstrainer, och nu när hon/han nu skrev det blev jag påmind om detta och ska aldrig mer glömma detta.

puss och god natt


Outfit

Det har varit en seg och lång dag, men mitt humör är ändå på topp. Lyckades byta mitt sena pass imorgon så jag slipper sluta 21:15 och får gå 19:00 istället, inte helt fel så tack Sofia för detta byte. Dagen gick smärtfritt och träningen lika så, jag var på gymmet 1,5 timmar. Och nej jag tränade inte så länge men det var lite väntetid för löpband och alla andra maskiner, jag körde 15 min i rask takt på löpbandet och 40 minuter på maskinen där du rör ben och armar (känner verkligen att jag måste ta reda på vad maskinen heter) Cyklade sedan hem, Tobbe höll på med maten och idag blir det falukorv i ugn med potatismos, och så har hjärtat köpt glass till mig som jag ska äta senare ikväll, mumms. Jag har fått ett sjukt sug av shopping, och längtar till helgen och hoppas innerligt att jag kan ta mig in till stan en liten liten stund innan städningen och gästerna.

Dagens outfit
 


Halvdag som slutade med övertid

Jag var sten säker på att jag började 07:45 idag, kommer till jobbet, stänger på datorn, öppnar upp alla program och inser till min förvåning att jag inte börjar förens 09:30. Kändes lite konstigt att jobba övertid från 07:45-09:30 börja mitt ordinarie pass 09:30 och slutar 14:00 då jag har halvdag, först begära halvdag och sedan jobba övertid???? Hur tänkte jag där. Vid 14:00 så åkte jag till stan och införskaffade mig en A-formad randig tröja på Vila. Gick vidare till Stadium och velade om jag skulle köpa en ny sport-bh , jag provade en Nike BH som satt riktigt dåligt, men precis när jag klev ur provhytten så såg jag en rea hylla och mina ögon faller direkt på en sport-bh, jag provar den och den sitter kalas bra, och när jag tittar lite nogare så ser jag att det var halva rea priset så från att kosta 499:- betalade jag 99:-, så det var inte så mycket att fundera över. Gick vidare för att hitta en foundation men orkade inte leta just då så jag tänkte att jag fick ta det till helgen,. Jag cyklade vidare till nautilus, bytte om och satte på ipod:en på högsta volym och började min träning. 30 min på en maskin där man sprattlar med både armar och ben, 20 min på löpbandet i rask takt. Körde sedan mina maskiner och ökade vikterna på alla, och även när jag var klar kände jag att jag hade mer att ge, så imorgon blir det just mer. Och imorgon börjar jag 07:45 och det är jag säker på. Sitter och kolla lite på olika hemsidor om en ny kamera, men jag får vänta tills nästa månad, har ju redan lagt undan en del denna månaden till en bil, kan ju inte köpa allt på samma gång. Nu ska jag lägga undan datorn och packa träningskläder tills imorgon.
Bilder från helgen kommer snart.

PS; Dessa hörlurar vill jag ha, ge mig nu.
 


RSS 2.0