<3

Jag måste bara säga att jag älskar Tobbe över allt annat.


Fantastiska söndag

Dagen har verkligen varit kanon. Den började med att jag fick sova till 10:10 vilket inte hör till vanigheterna, jag brukar vakna 08:00 även på helger och alla andra lediga dagar. Vi tog en mysig frukost och efter den så gick vi ut till skällby för att träffa Danne och Elsa, Bob och Elsa fick leka av sig i hagen. Det är roligt att dom går så bra ihop och jag blir glad över att se dom leka. Efter skällby så gick vi hem och jag inväntade Tina, vi åkte iväg till MAXI och handlade inför vårat kroppkakebak. Vi kom hem och Tobbe och Tina skalade 5 kg potatis och jag rev 5 kg potatis för hand, Danne slapp inte undan han heller utan han fick rycka in och krama ur all vätska ur dom riven potatisarna. Kroppkakorna blev goda, dock lite för lite salt i dom men det funkade ändå. Sen satte vi oss i soffan och bara satt, alla var mätta och belåtna. Tina och Danne åkte efter några timmas umgänge och jag måste säga att detta var en mycket trevlig dag. Nu sitter jag nyduschad i soffan och ska snart blåsa och locka mitt hår, sen ska jag göra mina 100 situps. Så tack och god natt.


Vilja och Elof på besök

Idag lördag kom mina älskade småsyskon hem till mig och Tobbe, pappa jobbar och Anna kör pump. Elof och Tobbe satte sig och spelade xbox och Elof blev som uppslukad av bilspelet och sa innan dom började,  jag är grym på att köra bil he he han är för söt.


Telia fest för kundtjänst

Igår var det fest för kundtjänst. Jag stod i valet och kvalet om att åka dit, men Isak, Knutte och Mario skulle ju dit så jag hängde på. Innan festen så åkte jag och Tobbe till Trekanten och hämtade en tjej som går i samma klass som Tobbe som inte hade något att göra, Så hon och Tobbe satt hemma en stund för att sedan gå till stan medans jag var på fest. Det var en trevlig kväll och jag måste säga att jag älskar mina kollegor.










Inte mer än rätt


Chrisse och Knutte utövar någon form av lek


Knutte och Mario


Isak (isut)


Knutte






Situps

Ha ha jag undrar vad grannarna skulle säga om dom såg oss nu, jag, Tobbe och Julia ligger på vardagsrumsgolvet och gör situps och armhävningar, I helgen så sa jag och Tobbe att vi skulle göra lite nytta på kvällarna och jag bestämde mig för att göra 100 situps och Tobbe skulle göra 100 armhävningar, dock så orkade jag bara göra 100 situps på måndagen på tisdagen hade jag sådan sjuk träningsvärk att jag bara orkade 30, idag har jag gjort ytterligare 100 och jag tror jag måste börja sakta men säkert, nu när lönen kommer så ska jag ta ett nytt gymkort så jag kan fortsätta springa i vinter, känner mig som en slapp task som inte gör ett dugg dags att sätta igång igen.


Regn regn och åter regn

Sitter i soffan och är helt slut i skallen, jag somnar snart, jag borde egentligen gå in i sovrummet och göra klart mönstret till ett linne jag påbörjade igår, ska egentligen ha de klart tills på fredag då vi ska ha fest med jobbet men jag tror inte jag orkar. Det får bli till julfesten istället, och så påbörjade jag ett mönster på en kjol som jag tänkte ha till mustasch den 4 december. Tobbe och Bob är på golvet och bråkar, jag blir trött bara av att se dom he he. Jag lyckades i alla fall göra Nennes kväll idag, jag skickade en invite för spotify till han och Larry kul att man kan göra några glada en sådan här regning dag.


En klassisk blid på en topsy turvy cake


topsy turvy cake



Jag har tänkt mig att testa att göra en topsy turvy cake tills Vilja fyller år, jag har kollat in lite sidor på nätet, och vad är inte bättre än Youtube när det gäller sådana här saker.

Det som behövs är ju såklart hemma gjord tårtbotten, sugarpaste, smörkräm och godisfluff och säkerligen lite till.

Tårtbotten 8per
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här

Smörj och mjöla en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp eller i matberedare. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Rör tills den är slät, men inte mer än nödvändigt. Bred ut smeten jämnt i formen. Sätt in kakan i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 30 minuter. Känn i mitten med en sticka om kakan är fast. Låt svalna på galler under bakduk.


Smörkräm

är de som jag använder när jag skall spackla en tårta innan jag lägger på suger paste eller marsipan.
125 g rumstemp. smör
1 1/2 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker

Lägg äggulorna i en skål och vispa. Vispa ihop smör som du skärt i bitar med florsocker, blanda i äggulorna lite i taget. Vispa gärna med elvisp för att få en jämn och len kräm.

 
Sugarpaste
1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker

Gör så här
Lägg gelantinpulvret med vattnet i en bunke över ett vattenbad och låt sjuda.
När gelatinet väl har löst sig, lägg då i oljan och sirapen.
Häll upp florsockret i en stor skål och blanda i vätskeblandningen.
Blanda sedan ihop utan att vispa för hårt eller mycket.
När blandningen är fast, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs, men tänk på att inte ha för mycket.
Slå in "degen" i plastfolier, Förvaras mörk och på ett lufttätt ställe, "degen" ska vila några dagar innan man använder den.
Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.


Godisfluff

3 dl vispgrädde
180 g av tex, Marianne, Ahlgrens bilar, Polly, turkiskpeppar eller något liknande.

Värm upp grädden, den ska absolut inte koka men vara tillräckligt varm för att smälta godiset, när allt är smält ska man ställa in grädden i kylen och där ska den stå ett dygn, kan sedan vispas och ha mellan tårtor eller dylikt.

 

 

 


Hektisk lördag

Idag har jag fått mycket gjort, på morgonen åkte jag hem till pappi och fikade, drack lite kaffe och delade på en kanelbulle. Vid 13:00 så hämtade jag Tobbe som skulle byta in vårt Wii til ett Xbox 360, själv skulle jag på syn undersökning vid 13:30. Jag hade fått sämre syn på båda ögonen, men på ena ögat hade mitt brytningsfel blivit sämre och på det andra ögat så hade jag blivit mer närsynt. Optiken visade mig skillnaden från hur jag såg idag med mina glasögon jag har nu och hur jag skulle se när jag fick mina nya, och det var extremt stor skillnad, kul att han visade mig skillnaden. Vi gick in en snabbis på maxi och handlade och efter det så åkte vi in till stan för att köpa ett spel till xbox:et. När vi kommer hem så inser vi att vi inte har någon potatis så det var bara till att åka igen, väl hemma med potatis inser vi att vi inte har något salt, jag går ner till Ok Q8 för att köpa men dom har inget där så Tobbe cyklar iväg till Kinesen, väl hemma med salt så inser vi att vi inte har svart peppa, Tobbe blir sur och skiter i svartpepparn och tar vitpeppar istället, så vi får se hur denna kasslergratäng blir. Ne nu ska jag kolla film. Och förresten så har jag även hunnit med att göra flygande Jacob så det blev 6 matlådor till jobbet.

Flygande Jakob

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 140 g bacon
  • 3 bananer
  • 2 dl chilisås
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl jordnötter

Gör så här:

Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform. (Jag använder en rektangulär som är 22 x 35 cm och 4 cm djup eller den ovala på bilden.)

Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.

 Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.

 Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.

 Servera med kokt ris och sallad


Kalla mig velig

Vad är det här för tråkig dag, Jag sitter i soffan och kollar idol, det är verkligen ett program jag tycker är överskattat till MAX. Jag sitter och letar inspiration till alla mina påbörjade projekt, jag har en viss tendens att alltid börja skapa och under färdens gång så ändrar jag 100 saker på varje plagg, som när jag tog min examen på Malmö Tillskärarakademi så gjorde vi en slutkollektion där vi målade upp 20 modeller med olika kläder, vi valde sedan ut 5 av dom modeller som vi ville sy till modevisningen, jag valde att sy en kjol, en kappa, två linnen, ett par byxor, två klänningar samt en brudklänning, och jag undrar hur mycket som egentligen var som det skulle ha ha. Ne dags att släppa datorn och bege sig in till sybordet.


Nya Glajjor

Idag så var jag och Tobbe tvungna att handla, jag gick bara in lite snabbt på en glasögonbutik för att kolla efter ett par glajjor jag letat efter. Jag hade verkligen inte tänkt mig att jag skulle köpa något, men det slutade med en syn undersökning imorgon vid 13:30 och två nya glajjor, sjukt kul med två nya som jag kan byta mellan och det bästa av allt var att jag fick båda glajjorna för 1000 med syn undersökning och allt, sjukt bra, nästan så jag vill köpa 4 stycken. Tyvärr så hade jag inte med min kamera så kan tyvärr inte visa några bilder, men självklart så kommer jag visa dom så fort jag får hem dom.


Carolina Wallin Pérez

Tänkte ge ett litet musik tips, Jag har alltid hatat KENT, eller ja hatat och hatat jag tycker inte om, men nu har Tobbe hittat ett bra komplement ingen minder än Carolina Wallin Pérez, sjukt bra i alla fall.


Sphynx eller Cornish rex

Dom som känner mig väl vet att jag inte är så storm förtjust i katter, och speciellt inte Tobbes äckliga katt han hade undre en tid som även fick äckliga kattungar, anledningen till att dom var äckliga var att dom hade ett sjukt äckligt beteende och dom skrämde mig, usch. Men nu har jag hittat två raser jag kan tänka mig, antingen en Sphynx eller en cornish rex. Jag måste säga att denna katt är grund ful men jag gillar dom starkt.


Sphynx


Sphynx



cornish rex


Många frågor

Fruktansvärd dag på jobbet, mitt huvud var inte alls med och det sprängde bakom ögonen. Men det är bara härda ut, det är ju fruktansvärt att se på lönespecifikationen att man har förlorat 1000 spän eller mer, det är ren och skär ångest. Men fortsätter dagarna att vara så här så måste jag nog stanna hemma för jag är helt slut. Efter jobbet åkte jag till pappa för att diskutera om hur jag ska göra med mina bilder. Det är mer att tänka på än vad man tror, ska dom köpa hela rättigheten till bilden eller ska dom bara köpa tillstånd till att använda den till en specifik sak eller ska dom betala mig en summa och man kommer överens om att dom får använda den till tex 1000 vykort/inbjudningskort/grattiskort eller dylikt, det är sjukt mycket att tänka på, man vill ju inte bli lurad. Köper dom loss bilden så har dom ju rättigheter att göra vad dom vill med den, och det är ju surt om dom ska tjäna pengar medans jag bara fått en engångssumma, jag tror på att dom köper en bild och man kommer överens om att dom får göra tex 1000 kort och vill dom använda bilden till annat så får dom betala mer.


Helg

I fredags så hade jag och hjärtat bara en slapp dag, inget avancerat utan bara tv, läsk och chips. På lördagen så premiär eldade vi i vår öppna spis. Bob älskade de och låg framför brasan hela kvällen. Lite senare på kvällen kom mamma och Lasse förbi och kollade körslaget. Idag när vi vaknade åt vi frukost och bestämde oss sedan för att åka till Hansa city och kolla kläder, egentligen åkte vi dit för att kolla kläder till Tobbe men det slutade med att jag kom hem med ett par jeans och ett par skor. Nu ska vi snart till pappa och "fira" fars dag.








Wiiiiiiii

För ett tag sedan berättade jag om ett tryckeri som var intresserade av mina bilder, jag fick nu svar från dom att dom vill trycka kort av mina figurer, jag vet inte så mycket mer men detta känns jätte kul. Dags att börja måla.


Torsdag snart fredag

Nu kan jag bara slappa och jag förtjänar det. Gick upp 08:00, tog på mig träningskläder och stack ut och sprang med Bob. Efter joggingturen så duschade jag och gjorde frukost, sedan städade jag av köket, diskade och plockad undan, bäddade sängarna och nu sitter jag här i soffan och kollar tv och väntar på att kaffet ska bli klart. Jag borde egentligen plocka undan i sovrummet också men jag vet ännu inte riktigt vart allt ska vara. Jag behöver snart komma åt mitt sybord då jag har lite projekt att slutföra. Kom på ännu en kjol jag vill sy. Ne nu bubblar kaffekokaren i köket, så bye bye.


I <3 Bob





Bob vet hur man chillar.


Idag bakade jag Macarons







♥ 4 dl florsocker
♥ 125 g skållad och mald sötmandel
♥ 1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
♥ 1/2 dl strösocker
♥ Massa karamellfärg ;)

Smörkräm
♥ 100 g rumsvarmt smör
♥ 1 1/2 dl florsocker
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 1 ägggula
♥ 2 msk hallonsylt
♥ och massa karamellfärg


Gör så här:
Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och den maldamandelen i en bunke. Vispa äggvitan med en elvisp, till ett vitt fluff. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa ut till runda pluttar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, (vilan gör att dom inte spricker i ugnen). Baka i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.


Smörkrämen
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.

I mina macarons ovan så hade jag frysta blåbär i smörkrämen. Jag tog 200 g frysta blåbär och 200 g strösocker, rörde det till en smet och lät det puttra i en kastrull. Jag smälte sedan vit sirap och socker i en annan kastrull. Jag tog 200 g rumsvarmt smör och vispade ihop allt.
Klart




Så här kan det går när man har en iphone ha ha



Innan

 
Efter


Innan


Efter


Innan



Efter


Gekås

Jag och Marcus ska planera in en resa till Ullared, kommer bli super kul. ha ha


Make up store


   Day cream                                     Night Cream
Jag tror jag har hittat ett bra alternativ till min hud. En dag kräm och en natt kräm från make up stores. dom kostar 249 kr styck och jag har starka planer på att unna mig detta nästa månad.


I love my iphone














Min helg i bilder


Bob fick en ny säng i helgen och han tycker supermycket om den.


Så här såg min söndag ut, jag kom ut i köket, Tobbe satt vid datorn och Bob satt och kollade ut genom fönstret.


Och här satt han.




ALDRIG MER BERGA

Lägenheten är besiktad och utan anmärkning skönt då kan vi gå vidare, skönt att slippa gettot. Aldrig mer Berga.


Stök och bök

Halli hallå gott folk.

Idag lämnar vi ifrån oss den gamla lägenheten, så skönt vill jag lova. Nu kan jag koncentrera mig enbart på den nya. Vi har fått mycket gjort i helgen men det är endel kvar. Idag kommer Julia, vi ska alltså fixa i ordning hennes rum ikväll så det blir ett mysigt tonårsrum. Efter att vi pysslat med hennes rum så ska jag packa upp och rulla om alla sängkläder och handdukar. Och sen ska jag försöka få i ordning i sovrummet och min garderob. Mycket stök är det men skönt när det är klart. Men först jobba till 18:00


RSS 2.0