SOL

Idag har varit en riktig varm och slapp dag, Jag lämnade Tobbe hemma i soffan och åkte själv iväg till pappa och Anna. Vi satt ute i solen och det brände på rätt bra vill jag lova. Efter ett tag gick jag, Anna och Vilja till affären för att handla lite fika, Vilja tränade på att cykla och det går sakta men säkert framåt. Pappa hade fullt upp med huset, han låg på byggställningarna och målade tacket invändigt. Anna var sugen att gå 5,5 km rundan på stensö och jag är inte svår så, men pappa hade ju som sagt fullt upp och vart skulle Vilja då ta vägen, vi får allt ta och gå rundan någon annan dag. Jag har föresten gett mig tusan på att jag ska bli bra på att springa, jag kan gå och cykla hur långt som helst men att springa är jag värdelös på. Jag har verkligen världens sämsta kondis och det är nu dags att ändra på detta. I morgon är det jag, mamma och Lasse som ger oss ut på stensö för en runda, får allt ta och börja med att varva mellan jogging och rask promenad, kommer ALDRIG orka springa 5,5 km.

Rasslepunk 2009

Vi har verkligen haft skit kul i helgen, fint väder och mycket trevlig människor. Det var verkligen kanon väder, solen lös hela tiden och inte en denna droppe regn. Där emot så var det sjukt kallt att sova i tält, jag och Tobbe låg tätt tätt tätt under två täcken och med full mundering men hackade tänder fram till de att solen tittade fram igen, Under lördagen så tog jag det bara lugnt medens alla andra festad, måste säga att det var mindre lockade med varma öl och därför avstod jag, och tur var väll de för under dagens gång så börjar Tobbe må sämre och sämre, han låg bara i bilen och viste nog egentligen inte vad det var som var fel, jag tror på magkatarr. Jag Marcus och Ellen kollade lite band men jag kunde inte riktigt slappna av när jag viste att Tobbe mådde dåligt så tillslut så åkte vi hem, och tur var de för det blev värre på hemresan. Men hur eller hur det har varit sjukt kul, träffade Henrik och Maria som jag inte har träffat sedan första året på Rasslepunk alltså 2007, men träffade också en hel del andra människor som jag inte träffat på mycket länge. Lägger också upp lite bilder så ni få de hur kul vi faktiskt hade de. Klicka på bilderna så blir dom stora,
 

     

   

       

       

     

       

       

     

PUNK

RASSLEPUNK

Snart dags

Efter jobbet åkte jag till stan i hopp om att hitta en svart klänning, men icke, där emot så hittade jag ett linne och så ett par skor, jag har kollat på dessa skor ett tag men inte köpt dom, och nu var det 50% så då var de ju ett måste. Imorgon kommer Marcus ner från Stockholm och det blir fest hela helgen, vi drar till Emmaboda Rasslepunk vid tolv tiden och festen är då igång. Jag lovar berätta alla detaljer och självklart kommer ni få se bilder.


Torsdag

Förresten så är det någon som har snott min cykel idag, jag har haft den i 5 år utan att någon har rört den, den är verkligen inte värd ett piss, och den hade ett riktig bygel lås så dom måste ha släpat iväg den, det är jävligt surt då jag är beroende av min cykel och måste ni köpa mig en ny, men om man ska tänka positivt så behövde jag ändå en ny. Så tack för dessa 5 år,

Tänk om tänk rätt ta nya tag

Jag har nu under en tid sakta men säkert gått ner i vikt, i höstas på bara en månad rasade jag 15 kg. Men nu är jag i ett mellanläge där det går sjukt trögt. Jag måste göra ett nytt ryck och gå ner dom sista kilona. Jag har bara sedan i måndags gått ner 1 kg, och tyvärr är jag en person som vill se resultat direkt, jag skiter i 1 kg jag vill ha 10 kg bort, men jag vet att jag måste tänka om, till slut är 1 kg 10 kg och fortsätter jag tänka så, så har jag tappad mina kg jag vill bli av med. Men faktum med att jag har funnit en ny vän, jag har mer eller mindre blivit manisk vid att väga mig, jag börjar med att väga mig på morgonen, äter lite men ofta på dagen, sen av bara rent intresse så väger jag mig på kvällen också för att se hur mycket man går upp på en dag, märker jag att jag gått upp till dagen efter så blir det mindre av de jag kan dra ner på som tex. bröd eller pasta och mer motion. Jag känner att jag måste ha kontroll på vad jag stoppar i mig och hur det påverkar mig, för annars blir det tillslut att jag “unnar mig” och de slutar ofta i att man unnar sig för mycket, Jag har verkligen märkt de, för mig är det allt eller inget. Mitt nya tankesätt är att tänka längre och om jag verkligen mår bra av att äta detta onyttiga och vad det får för konsekvenser. Och nej jag åt ingen cupcakes idag. Där emot så gick jag och Tobbe stensö slingan som är 5 km, vi gick och sprang i omgångar, och imorgon är det min mammas tur att följa med på en tur.


Onsdag


Idag som ni alla kanske vet så var det onsdag, som vanligt på onsdagar så hade vi team möte på jobbet. Det var min och Daniel tur att baka, min erfarenhet av killar som bakar är att det inte alltid blir så lyckat, så jag tog över bakandet och slängde ihop några cupcakes. Då jag Jobbade kväll igår så bakade jag muffinsarna och gjorde glasyren innan jobbet och tog då med dom redan igår, jag packade dom väl och ställde dom i skymundan. Men idag till min förvåning så såg jag att det var någon glupsk jävel som inte hade kunnat låta dom vara utan tagit 5 stycket, så från att vara 15 cupcaks så var det bara 10 kvar, det är ju tydligt att man inte kan lämna saker och ting framme utan att någon ska vara där och nalla. Det blev ju lite tråkigt då vi är 15 i teamet, så det var ju bara till att dela sins emellan. Men det vart rätt lyckat ändå, men det är bara en princip att man inte tar det som tillhör en.



Förresten så var min syster och tatuerade sig idag. Om jag inte har bersättat de innan så är hon matgalen.


Idag bakade jag cupcakes innan jobbet

Chocolate cupcakes


Ingredienser

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


dagens teckning


Ibland när jag har tid över på jobbet så ritar jag. Detta är dagens teckning

Student Söndag


Mormor kom till mamma innan vi skulle gå vidare för att kolla på Ebba som hade student bal i söndags

 
Det blev bulle och kaffe innan vi gick, självklart så drack jag kaffe ur min favoritmugg hos mamma. Hästmuggen

Här är min mamma och syster


Se så fin hon vart


Ebba och Sofie


Ebba, Sofis kille och så lilla gröna sköna Sofie


Ebba, Sofie och Becca


Körsbärsblommeträd


Ebba i det gröna


Och så råkade mormor titta fram ut pisseträdet


Och gör en rätt rolig min


Och sist men inte minst, ett sista kort på Sofi och Ebba


Lördag med grill hos Sölve



Mina två hjärtan


Idag införskaffade jag mig ett par nya jeans, mina första ljusa jeans


Vi grillade ribs



Hjärtat skötte grillen


Sölve och Julia


My new jeans


Bob gillade verkligen Sölve


Mina älsklingar


Och sist men inte mins så hittade jag en teckning jag ritade till Krisse för ca 5 år sedan, måste säga att det var mycket likt mig så som jag såg ut då, och krisses likhet är slående. Det är mina klassiska gubbar som jag någon gång ska starta ett projekt med, vad det bli vet inte ens jag men kanske en barnbok, bakbok eller ett mönster för barntyger.

Äntligen klar








Klänningen är äntligen klar. Jag tror att Ebba är nöjd och det blev faktiskt jag också. Ebba får betala mig i mängde av klippningar och färgningar ha ha, så bara att du vet Ebba så är det snart dag att betala tillbaka he he. Ne men som ni alla kanske har sett så börja mitt hår se för djävligt ut och jag börja skämmas över att ha 3 färger i håret, tror det är dags att låta håret bli svart igen. Men jag har ett knep när det gäller att skyla håret, städtantslooken är det bästa, me like.



Helg

Snart är helgen här. Nu verkar planerna se annorlunda ut mot för några dagar sedan. Planen var ju att vi skulle till Mönsterås och kolla blues, men verkar bli att dra en repa till staden istället och shoppa lite. Jag fick en kalas bra lön denna månaden, och tänker faktiskt unna mig lite kläder och annat roligt. Tänkte leta efter ett par nya jeans samt några nya linnen, en kofta, hårfärg, och några skor, och så kanske en klänning också. Ska ta och rensa ur min garderob på kläder jag inte använder, jag kommer nog att halvera garderoben och mer där till efter den rensningen.

HowCool.com

Jag skulle vilja ta och passa på att tipsa om en sida på nätet, Howcool.com, dom har sjukt mycket skor, väskor kläder i alla former och varianter, porr som påklätt. Jag har ju i alla fall hittat mina finaste skor någonsin NOT!!!!!!

Skulle inte tro de va. Men faktum är att det går snabbt och lätt att handla och dom har bra priser också, inte alls farligt. Men som sagt så har dom inte bara fula skor utan också söta, fina, läckra, sköna, och hööööööööga. Jag kan sitta i flera timmar och bara kolla på allt dom har. Jag har hittat ett par skor som skulle passa bra i min garderob, också då menar jag dom två under.


 


Jeans



Jag hittade ett par jeans som jag inte kunnat ha på flera år, men titta så dom sitter nu, KANONAS ju

Love




Idag är jag helt slut, jag har varit ledig idag som alla andra men har haft fullt upp. Jag ser nu dubbelt. Mamma kom till mig vid 11:00 och vi började med Ebbas klänning, jag tror att både jag och mamma svor många svordomar över överdelen till ebbas klänning, alla dessa %&¤#% veck som skulle vara med och tyg som drog åt fel håll, jag vet inte hur många gånger vi fick göra om det och flytta runt på tyget. När vi väl fått till vecken så var de ju de här med att vända mönsterdelar rätt, det var samma sak där, jag fick sprätta upp och göra om, och bara för att man gör om något betyder de inte att de blir rätt. Mamma åkte och hämtade Ebba som skulle prova sin klänning, och jag tror hon är nöjd. När vi hade hållit på i 5 timmar kände vi att det fick vara nog. När mamma och Ebba åkt så ringde jag Tobbe och undrade m dom var kvar på skällby men dom var på väg hem, vi värmde lite köttfärspaj som vi åt och la oss sedan i soffan och tog oss en öl. Tobbe vill promt titta på ett Danskt program som handlar om växter och en gubbe som berättar hur han får ett träd att växa igenom ett annat

Armband


Jag har hittat ett urtjusigt armband som jag vill ha, eller håller ni inte med mig. Jag borde kanske satsa på att bli silversmed.


Bara idag sen ledig.

Snart är det lördag och vi drar från stan. Sölve är hemkommen och jag, Tobbe och Bob ska till Ålem som det ser ut nu, det är bluesfestival och det är inger vi vill missa. Men först ska jag överleva denna dagen samt fredagen innan de blir aktuellt. Imorgon vet jag exakt vad jag ska göra, det blir till att sy hela dagen så jag hoppas verkligen att det regnar så jag slipper ha ångest över att jag sitter inne när det är fin väder. Jag har lovat mig själv att klänningen ska bli klar på torsdag, den kommer nog att bli superfin och jag tror Ebba blir nöjd. Jag ska snart hoppa in i duschen men ska bara dricka upp mitt kaffe


Slöa Knivar

Idag när jag slutade jobbet så var det raka vägen hem, jag hade ju fåt paket på posten , och det var min väska jag beställt, en svart med vita prickar på från weekday. Den var riktigt fin och jag har saknat en stor bag. Medans jag körde för att hämta väskan så lagade Tobbe maten,, det blev köttfärspaj, och den var riktigt god. Efter maten så satt jag och väntade på att mamma och Ebba skulle komma så jag kunde fixa lite med klänningen, det är ju bara 6 dagar kvar till balen. Nu under några veckor så är det fullt upp, denna veckan så är allt fokus på klänningen, men till helgen så är det bluesfestival i Mönsterås så för mig blir de ingen bal. Nästa helg igen så är det dags för de vi alla väntat på, jo nämligen rasslepunk. Det är massa bra band och för att göra lite reklam för min kusin så ska han spela med ett av sina band, nämligen slöa knivar.
Bandlista för rasslepunk
Perkele SWE
Gatans Lag SWE
 KörsbärsFettera SWE
 Vrävarna SWE
 Sista Sekunden SWE
 Antipati SWE
 Drunken Bastards SWE
The Strung Ups SWE
 Pinta Facile Italien
 CDCP
 Moderat Likvidation
 The Porters
 'Wolfbrigade
 Loikaemie Ger
The Pokes Ger
 The Gonads uk
 Rövbajs swe
 Fifteen pints
 Slöa knivar
 här kan ni lyssna på slöa knivar
http://www.myspace.com/sloaknivar

Ett skåp fullt av nostalgi












Söndag

Det var varit en väldigt bra söndag idag. Jag har hunnit med massa saker som jag inte trodde att jag skulle göra. Jag har städat lägenhetens samt i vårat förråd, och det var väldigt skönt att få de gjort. Vi hade massa saker i lägenheten som skulle ner i källaren, men då allt bara var intryckt i förrådet och inte strukturerat för fem öre så har det inte blivit av att vi har burit ner de. Men idag blev jag så trött på skiten så jag gick ner och började riva ur hela förrådet, och tro nu inte att det gick smärtfritt eller att jag klarade mig utan skador för det är inte sant, När jag är som mest igång så ramlar det ner en högtalare på in stortå och &%¤#& vad det gjorde ont. Men jag kunde ju inte sluta när allt stod utanför, så det vara bara till att fortsätta. En jag fick allt till de och det blev bättre än väntat, vi har också hunnit med IKEA, MAXI och så har jag spikat ihop mitt nostalgi skåp och slutligen så har jag sytt ihop delarna till Ebbas klänning men det är en bit kvar innan den är klar, och kvällen är inte slut så när jag har smält maten så ska jag ut och springa. Ändrade planer, nu när jag skrev att jag skulle springa så ringer Tina och jag ska nog ta mig ut till henne istället och springa efter, lite kaffe innan motion gör susen.

STRIPPEN

   
   
Vi kom iväg till strippen vid ca 09:00, hämtade upp Henke och lämnade av Bob hos Tobbes föräldrar. Vi åkte vidare för att hämta upp Marcus. Som jag skrev tidigare så var det sjukt mycket folk i Emmaboda redan vid 10:00 och jag tänkte hur faan ska jag kunna parkera här och ännu mindre hur ska jag kunna hitta ut här ifrån. När bilen väl var på sin parkeringsruta så gick vi för att kolla alla bilar, och mitt och Marcus favorit team var på plats, team bonnmeck. Och så var självklart Cyclone Robban på plats, hans bil är ju helt sjuk, och det är riktigt kul att se han köra. Runt 15:00 så åkte vi hem och det var mycket lättare att ta sig ur området än vad jag trodde. Vi lämnade av Marcus och Henke och åkte vidare till Lindstal för att hämta Bob. Vi stannade hos Anders och Annika, grillade och pratade om allt och inget. Annika serverade lite päronlikör och vin så bilen fick stanna i Lindstal. Vi tog bussen hem och kollade Eurovision Song Contest, och jag måste säga att det är en riktig skitföreställning, sjukt tråkigt.

Underbar helg

           
Som jag skrev igår så lovade jag lite bilder från helgen. Fredagen började självklart med jobb, men slutade hos pappa och Anna. Jag, Tobbe, Ellen och Marcus åkte till pappa och Anna runt 17:00. Det blev middag med grill och en god sallad. Det var lugnt och skönt förutom min livliga lillebror Elof. Efter en trevlig kväll hos pappa och Anna så åkte jag och Tobbe hem och la oss, Ellen, Marcus och Ebba åkte vidare in till stan för att göra en utgång på Kalmars alla krogar. Faktum är att verken jag eller Tobbe trodde att Marcus skulle orka upp dagen efter när det var dags för strippen i Emmaboda

En dag på Strippen

Shiit vilken kanon dag de har varit. Vi gick upp 08:30, Tobbe väckte mig med en puss, han hade varit i affären och handlat frukost till mig, och inte vilken frukost som helst utan han hade köp mina favorit frukost bullar och naturell yoghurt med vanilj smak, han är för söt han. Efter frukosten och en snabb genomgång av mig själv så hämtade vi upp Henke och Marcus för att åka vidare till strippen i Emmaboda. Bob fick vara hos farmor och farfar. När jag körde in på området så tänkte jag hur f¤#/n ska jag kunna ta mig ut här ifrån, jag höll ju knappt på att komma in och parkera. Men det var riktigt kul i år också, jag gillar snabba bilar och doften av bränt gummi. Vi var där 09:45 och åkte vid ca 15:00. Vi stannade vid MCdonalds i Nybban innan vi åkte vidare till Kalmar. Vi lämnade Marcus i Smedby och Henke inne i stan, körde vidare till Lindsdal för att grilla hos Tobbes föräldrar och för att hämta Bob. Vi är äntligen hemma och jag känner att det snart är dags för sängen, fick ju inte sova ut idag så vi hoppas på att få de imorgon. Jag lovar att det kommer bilder från idag och övriga dagar. Jag känner ig sjukt dålig som inte uppdaterar med bilder bättre,


Välkommen hem

Igår kväll så kom Marcus hem till Kalmar. Det blir en grillkväll hos pappa med god mat och med i fina vänners lag. Vill inte jobba.


Vita träller

Jag har hittat ett par skor jag verkligen vill ha dom är så sjukt fina och jag vill så gärna ha dom. Ni får tycka vad ni vill men till ett par tighta jeans med röda strumpbyxor under skulle dessa vita träskor vara hur fina som helst. Jag måste verkligen ha dom och jag hoppas att det finns någon vänlig själ som skänker mig dessa, så mamma och pappa tänk på vilken fin dotter jag vill bara upplysa er om att ni hittar dom på ellos.se. Jag fick föresten mina andra varor idag från ellos, och som ni kanske vet så var det en bikini och ett par skor men jag returnerade båda varorna då jag ska byta dom, ska ha ett par svarta skor istället samt att jag bytte till 80D istället för 80C, hoppas den sitter bättre.


Zig Zag

Att köra bil med musik av den högre sorten av ljud är bland de bästa jag vet, jag önskar att jag hade börjat köra folk race, jag tror att denna sport hade passat mig perfekt, tyvärr så går det inte så fort som jag önskar att de borde. Nog pratat om bilkörning. Idag har jag jobbat , efter jobbet tog jag bilen hem och lyssnade på musik med ljud av den högre sorten, väl hemma dammsög jag samt att jag städade av mitt sybord, Det var ju dags att ta fram fintyget för Ebbas klänning och det brukar inte vara populärt att lägga ut ett vitt tyg på ett skitigt underlag. Då det var ett x antal mönsterdelar att ta ut så tog jag mamma till hjälp, Hon var en duktig hjälpreda och vi delade upp sysslorna. Nu är alla 18 mönsterdelar uttagna så nu är det bara till att börja zigzagsa alla kanter för att sedan sy ihop alla delar, och jag vet knappt vilka delar som är upp och ner eller om det är en sidodel, känns lite oroväckande ha ha. Men som tur var så tog mamma hem alla backstycken för att zigzagsa, och jag tog framstyckena. När mamma hade åkt så hjälpte jag Tobbe med att skriva ett CV och jag tror att han blev nöjd med de. Jag cyklade sedan iväg och handlade lite mat och nu sitter vi bänkade framför tv:en och tittar på rent hus. Sen dags för duschen och sedan dags att lägga sig i sängen och läsa en bok. Jo för resten så tror jag att jag ska köpa ett starkitt till screentryck för 3500kr,
Startpaket för textiltryck (GRU-A3 40)
Screenram M-40
Konstgummirakel 32 cm
Exponeringsarmatur
Exponeringsbord A3
Glasskiva A3
Beskiktningstråg 30cm
Passvinkel A3
Ready Sense fotoemulsion
250G Stripper- schablonborttagare
250ML Avfettningsmedel

Där emot så tror jag inte att det är tillräckligt stort för vad jag vill trycka, detta räcker ju till tryck för kläder och tex kuddar men att trycka tyg så behövs det större format än A3. Men å andra sidan så är det nog ett bra start paket. Men egentligen är inte storleken de största problemet utan vart jag ska vara. Badrummet är inte å tänka på för ni som har hållit på med screentryck vet att det blir sjukt smutsigt av all färg och med all rengöring som blir av screenramen.


En snabbis

Jag vet jag är en usel människa, men jag har inte tid att blogga just nu, jag har ett jobb att sköta samt att min lilla syster vill ha klart sin balklänning, och min tid räcker ínte till för allt, hur gärna jag än vill blogga. Klänningen ska vara klart 24/5 och jag har endast gjort klart mönstret, men nu äntligen ska jag börja ta ut mönsterdelar i det riktiga tyget, vi lägger alltså lakansväven åt sidan och plockar fram dom riktiga varorna. Det har hänt en massa roliga saker nu på senare tid, mycket Öland har det blivit, och de är aldrig fel. En sak som jag fick reda på idag som också var mycket kul var att jag fick 1300 i löneförhöjning, känns ju inte helt fel vill jag lova. Trodde inte jag skulle få mer än typ 400-500, minimum är ju strax under 300 och då måste ni ju hålla med om att de var en rätt bra höjning, eller hur? Till helgen kommer Marcus och vi saknar han så otroligt mycket så det ska bli kalas kul att han kommer hem från storstaden, sen ryktas de om att de är strippen i helgen, och såklart måste vi åka till Emmaboda och kolla snabba bilar om det inte regnar vill säga. Nu ska jag lägga mig hos Tobbe och kolla tv.

Bildextra

Valborg
                       



Släktträff
         

 

Läkerol

Jag har hittat mina nya favorit tuggummin med smak av raspbarry och lakrits



RSS 2.0