Det blev ett par shorts


Sy sy sy

Men shiiit, jag hade precis glömt av mig, jag skulle ju sy ett linne tills imorgon. Fan jag har heller inget trikåtyg hemma, annars hade det varit sjukt lätt att bara ta fram overlocken och sytt tills det blir bra. Ja men jag kanske hinner göra ett mönster ändå och sy några snabba sömmar.

Måndag


En äcklig fisk



Elsa och Danne



Elsa snodde Julias sko



En glad Elsa

Det var en kanon dag idag, kaffe, sol och bad. Elsa simmade i 3 timmar med en paus på 5 min, helt badtokig hund.

Sol bad och sten

Dagen började med att jag satte mig vid internet för att kolla present till Tobbe. Det slutade med att jag skattade för mig själv rätt gott. Det är så roligt när man ser någon som skrivit ett blogginlägg och man vet till 100% att det är riktat mot mig, jag känner inte personen och det gör mig verken till eller från om hon kommer tll Kalmar. Jag kan lova er och henne att jag gått vidare för länge sedan, och vill hon spendera sin sommar här är det klart att hon ska göra det, för Kalmar är en sjukt fin stad. Så snälla du släpp de, jag har annat i livet att lägga energi på.

Jo förresten så är det strand dags idag. Jag, Tobbe, Danne, Julia och så Bob och Elsa ska iväg till Öland och bada idag. Jag ska nog se till att få lite färg på Benen för det kan jag lova er att jag saknar. Och imorgon ska vi tälta Jag, Tina, Eddie. Julia, Tobbe, Danne, Elsa och Bob ska ut på Öland och tälta. 2 hundar, 2 barn och 3 "vuxna" hur ska detta gå.


Ännu ett kalas för en 55 åring


Tobbes syster och Henke har precis fått barn, han är sjukt söt och heter Melker



Morbro Tobbe håller Melker



Henke och födelsedagsbarnet Anders


Tobbes mamma gör sjukt god mat

50 års kalas hos Tobbes farbror Lasse


Fixad inför fest



Verkligen supergod mat blev de




Tobbes mamma Annika



Tobbes syster Linda och hennes dotter Maya



Tobbes pappa Anders och Bob


24 års fest hos Elsa






























Shopping


Idag var jag och Tina på stan, blev ett par tröjor och en jeansklänning plus lite till.



Öland, Party och dumma brudar








Fick allt lite färg


Dags för party



Tina i egen hög person



Lisette och Tina


Från party pingla till träsktroll



När jag vaknade på morgonen och såg ut som ett träsktroll så hade Tobbe gjort frukost på sängen till mig och köpt en blomma, hur gullig får man bli.

En heldag på Öland med Tina, Tobbe, Danne, Elsa och Bob som slutade med grillning hos Tina

''


































Öland IGEN

Dagen har bara börjat och jag har hunnit med massor. Det första jag gjorde var att springa 2,5 km vid Norrlidsbastun, kom hem och duschade, åt frukost, tränade lite ligg med bob samt att jag har börjat träna han vid kloklippning som han verkligen hatar, dom senaste gångerna vi har klippt klona har han varit riktigt förbannad, men idag gick det toppen han bara låg där och jag klippte två klor på honom, super duktig, med köttbullar går allt bra. Ne dags att packa picknickkorgen och badkläder.


Öland 2009

Det har varit en kanon dag idag, den började kanon och slutade lika så. Jag har ju redan berättat hur den började och ska ni berätta hur den slutade. Elsa kom hem till oss runt 16:30, vi väntade då på att Danne skulle sluta jobba så att vi kunde ta en tur till Öland och bada och sola. Runt 17:00 kom vi iväg och körde mot sandbergen. Det var riktigt skönt i vattnet, men det är inte som det var när man var liten, nu blir det mer ett dopp och sedan upp på stranden. Bob kommer nog sova som en stock i natt, han har fått så mycket motion idag. Även att klockan var 17:00 så var det en stekande härlig sol, och imorgon ska det bli ännu bättre väder. Men det är inte slut på äventyren än för imorgon drar jag, Tobbe, Tina, Danne, Bob och Elsa till Öland igen, Så klockan är ställd på 09:00 för min morgon joggingtur, efter de är det hem och göra sig i ordning för att sedan dra ut på nya äventyr,


En bra start på dagen

Det blev en kanon mysig start på dagen. Vi tog bilen ut till lotsen, köpte oss en macka, lörde vidare till stensö. Jag sprang 2,5 km till Gustav Vasa stenen, satte mig där i skuggan och väntade på Tobbe och Bob. Efter ca 10-15 min så kom Tobe och Bob med fikat och vi satte oss vid vattnet och åt våra mackor. Bob badade och hämtade pinnar i vattnet. Efter fikat gick vi vidare dom sista 2,5 km. Och väl hemma så är det snart dags för en dusch och sedan åka till city gross och handla. Bye bye sugar pie

2 veckan på semestern

Jag och Bob ligger i soffan och kollar Jerry Springer och äter frukost, Tobbe ligger i sängen och sover. Efter en frukost bestående av färsk ananas, kaffe och två knäckebröd med baconost på så ska jag ut och springa, jag hoppas att Tobbe är villig att följa med en runda, han kan ju om annat gå med Bob. Det är kanonväder och jag hoppas att vi tar en utflykt idag.


Hem ljuva hem

I fredags tog vi våra väskor och vår alkohol och åkte mot nybro, vi mötte upp Björn, Susanne, Tore, Micke, Staf och lille Pebbles. Vi handlade de som är ett måste inför en midsommarfest, de vill säga sill, potatis, dill, gräslök och gräddfil, självklart så handlade vi också till grillning. När det var färdighandlat så tog vi bilarna och åkte mot Alsterbro och farbror Mats stuga. Man kan säga att vi firade en midsommar i den småländska idyllen. Det var fantastiskt kul att fira med alla dessa underbara människor. Men jag måste säga att jag ALDRIG varit så bakfull som jag var när jag vaknade upp i lördags klockan 06:00, jag trodde mitt huvud skulle sprängas och jag kan lova er att jag inte kommer dricka på ett tag. Vi skulle egentligen åkt hem i Lördags men bestämde oss för att stanna en extra dag vilket var rätt skönt. Vi bestämde oss för att gå en runda så Björn tog sitt fiskespö och skulle söka fiskelyckan i Alsterån, det gick tyvärr inge vidare. Vi traskade mot en badplats istället där Micke och Björn badade. Vi kom hem idag vid 13:00 tiden och Bob har legat och sovit tills nu 21:04 och jag lovar att det snart är läggdags igen för hans del, han och Pebbles har verkligen lekt hela helgen, dom har gått lösa i den småländska skogen och bara haft det bra hela helgen.


Midsommar 2009



























Sjöhästen.




my new haircut


Öland 2009












Mat med Elsa på balkongen




Frukost





Bara ben

Det är verkligen sjukt fint väder. Solen strålar samtidigt som det blåser lite. Kaffe och lite mörkchoklad är verkligen livet.


2,5 km

Idag har jag sprungit 2,5 km i sträck, innan har jag gått sprungit, gått sprungit men idag sprang jag från golfbanan på stensö till vasastenen. Måste säga att jag trode det skulle ta längre tid för mig att orka springa den biten. 2,5 km kanske inte är mycket för världen men för mig som ALDIGT har sprungit innan så är det mycket bra. Nu vet jag att jag klarar de och imorgon ska jag på att igen.

Söndag

Har precis kommit hem från en shopping runda. Jag och Tobbe åkte till hemtex för att köpa lite inredning till balkongen, det blev två stolsdynor, en duk, och en lyckta. Igår så fixade jag iordning på balkongen, Planterade om mina växter och har nu ställt ut dom på balkongen. Så här sitter jag med datorn i knät och en kaffe brevid mig. Om ca en timma så ska jag och mamma ut och springa på stensö. Jag kom precis på att jag måste äta innan, så nu får jag ta och lägga ifrån mig datorn.

SEMESTER

ÄNTLIGEN SEMESTER NU ÄR DET BEACHEN 2009 SOM GÄLLER.

Spikmattan

Min mamma är för söt. när jag stod och lagade mat så ringde hon, vi småpratade och helt plötsligt säger hon ne men jag kommer hem till er, ja ha säger jag varför då, jo men jag bara gör de, Lasse jobbar ändå svarar hon. Jag blir ju helt nervös och tror att de har hänt något men icke hon jom men en present till mig. Först förstod jag inte varför jag fick paket, jag fyller inte år, har inte namnsdag och jag har inte tagit studenten. Men mamma hade köpt mig en present för att jag sydde Ebbas balklänning. I paketet så låg det en spikmatta, jag som hade tänkt mig att jag skulle köpa just en sådan. Super skönt och rogivande. Så tack älskade mamma

Lemmy

Idag trodde jag att Lemmys sista stund var kommen. Jag öppnade terrariet för att ge de lilla kräket mat. Bob kommer och skrämmer verkligen livet ut Lemmy. Lemmy flyger rakt ut från terrariet och hoppar rakt ner för balkongen, vi bort på 3:e våningen. Jag skriker på Tobbe att Lemmy har trillat från balkongen och rusar ner för trapporna och ut på baksidan. Min granne frågade om det var min ödla som kom flygande och jag svarar med skärrande röst ja det var det, jag tänkte att jag aldrig mer kommer få se min kära lilla kille, men där låg han bland rosenbuskarna. Nu kom det svåra att fånga in han. Tobbe försöker ta honom men misslyckas, han försöker igen och misslyckas ännu en gång, men tredje gången gillt, Lemmy hade krypit upp i ett hörn under balkongen längst ner, Tobbe kröp under och jag satt och höll för alla glipor med en blå presenning som grannen skickat ner. Tobbe fick tag på honom och jag tog emot honom och var lättat över att han var vid liv och inte han springa iväg. Ni som sett en leguan springa vet att dom kan vara riktigt snabba samt bra klättrare, och säkerligen god katt och fågelmat.


Stensö

Äntligen hemkommen från en runda på stensö. Och faktum med att det gick faktiskt rätt bra, sprang 2,5 km och gick 2,5 km, för att aldrig har sprungit så måste jag nog erkänna att jag blev imponerad av mig själv. Får lite ont i benhinnorna och hål men det ska väll gå över med tiden, sen tror jag att jag sträckt mig i ljumsken för jag blir öm på vänster sida. Även om jag inte sprang 2,5 km på rak arm så i det stora hela blev de det.

Ellen 25 år

       
SannaMaria och Ellen fixade i köket, jag hade fixat hemma och gjort klar pajen. Det var ju också Sveriges nationaldag och den firade Sanna in på mammas balkong, med flagga och allt.

     
Ellen hade paketöppning

   
Folket kom och det var många som man inte träffat på ett tag.

       
Julia skötte grillen och hennes flintastek tog upp hela grillen, dess utom var det någon som glömde sina korvar på grillen, ni kanse inte ser dom men om ni kollar på fjärdekortet ochuppe i höger kant på kortet så ligger dom där.

   
Mina revbn blev utsökta.

 
Sanna-Maria

   
Ligan

 
Sanna är OK

   


Springa på bakfyllan

Då har man varit och röstat då, gick lätt och smärtfritt. Sitter i soffan och väntar på att maten ska bli klar, kycklingklubbor med spetskolssallad och dipp. Vid 16:30 ska jag och mamma ut och springa, idag blir det av och de känns skönt. Har bara fått förhinder hela förra veckan, mest beroende av regnet. Men nu är det snart ny vecka och förhoppningsvis nytt väder.

Nationaldagen

Vilken intensiv dag. Tina och Eddie hämtade mig vid 09:30. Eddie skulle gradera i judon så vi bänkade oss bland alla andra stolta föräldrar och alla gråtande barn. Eddie intog position och gjorde bra ifrån sig. Efter uppvisningen så åkte vi vidare till stan, jag skulle köpa paket till min syster samt handla lite tills ikväll. Vi tog lite lunch på Mc Donalds medans vi väntade på att alla affärer skulle öppna. Jag tog någon ny grekisk sallad och en cola light. Affärerna öppnade vid 12:00 och jag skulle leta efter bland annat en jeansjacka, men letade i alla affärer utan resultat, vill ha en normal lång figursydd jacka i ljust jeans. Men icke. Hittade paket till Ellen så jag hoppas hon blir nöjd. Kom hem för ca en timma sedan, började koka revben som vi sedan ska grilla ikväll. Så nu ska jag snart slänga mig i duschen och fixa mig inför kvällen.










rötjut och betapet

Idag var det välbehövd med helg. Jag har aldrig trott på att vädret kunnat påverka mig, men tydligen, sedan solen försvann och molnen kom fram så har jag varit helt snurrig och trött. Så tydligen kan vädret påverka mig. Jag blev glad idag på jobbet när jag kollade mig postfack, jag hade fått ett brev, och de är inte var dag man får brev av kunde vilket detta brev faktiskt gjorde. I brevet så stod det att han och hans fru var glada över att dom kommit till mig och att jag hjälp dom med deras ärende, han ville tacka för all hjälp då tidigare handläggare inte lyckats hjälpa honom. Det har hänt en gång innan att jag fått brev av kunder men förra gången så skickade faktisk kunden brevet hem till mig, viket känns lite läskigt, jätte trevlig kund på alla sätt och vis, även han ville tacka mig för min hjälp och skickade med ett presentkort på systembolaget på 100 kr, det är verkligen kul att göra kunder nöjda och glada. Men på tal om något helt annat så skulle jag och mamma ha sprungit på stensö idag men som dom senaste dagarna så har det regnat, och jag känner mig hemskt lat som inte ha rört mig på flera dagar mer än att cyklat och gått till jobbet. Jag ska också erkänna att jag längtar tills att jag får bra kondition för löpning.. Men imorgon gäller det och det är dags för en runda, så vi hoppas på bättre väder. Men efter jobbet så åkte jag ändå hem till mamma för att jag ville prova mammas spikmatta, jag låg dock inte så länge men jag tror verkligen det kan vara bra. Ellen var hemma hos mamma så vi planerade lite inför imorgon, Ellen fyller 25 ÅR och hon ska firas med pompa och stå. När jag kom hem lagade jag och hjärtat köttfärspaj, efter maten så spelade vi betaget.se , jag älskar betaget och tycker att fler folk borde roa sig med de istället för att festa och lalla runt.

1

Morgonen började med en härligt frukost framför nyhets morgon, fil, pumpa kärnor, solrosfrön och lite honung på toppen är min nya favorit frukost. Jag tog bilen till jobbet idag då jag skulle åkt vidare till pappa och Anna för en spring en tur på stensö med Anna. Men regnet öste ner och haglet slog mot min panna så jag körde hem direkt, jag pratade med Anne efter hon slutat jobba och jag tror inte heller att Anna litade på vädret, varit sol och regn om vart annat. Men nu får jag lite dåligt samvete, hade verkligen velat ut och springa så jag hade kommit en lite bit på vägen att klara springa 5 km. Förresten så hade Tobbe städat hela lägenheten idag och han hade verkligen gjort jätte fint, vi började med maten och satte oss i soffan. Jag har också pratat med min pappa idag och då påminde han mig om att jag faktiskt hade en gammal cykel som stod borta vid min gamla lägenhet i Funkabo, så jag och Tobbe bestämde oss för att gå bort och hämta den. Den stod kvar och vi gick hemåt igen. Som tur är så har jag världens finaste kille som lagade den direkt, så nu har jag äntligen en cykel igen.

Dagens meny

Frukost: Fil med pumpa kärnor, solrosfrön och honung

Mellanmål: Bagel med philadelfiaost, skinka och grönsaker så klart

Lunch: Någon form av korvlåda med potatis, lök, tomat, falukorv med en sås av cream fraiche, senap, ketchup och majonnäs

Mellanmål: Wasa knäckebröd

Fika: En liten bit rulltårta

Kvällsmat: Pasta med pastasås på bacon, svamp, lök och paprika










Lagom kul

Lagom kul dag de har varit i dag. Den började med en promenad till jobbet på 35 min till jobbet, Det var mer eller mindre ångest över att gå in genom dörrarna på jobbet, och de hade att göra med att det var stråland sol ute, men under dagens gång så blev det molnigare och molnigare och tillslut kom regnet, och då var jag riktigt glad över att jag jobbade. Där emot var det mindre kul när jag skulle gå hem. Men det gick smärtfritt och efter 40 min var jag hemma igen. Tobbe satt i bilen och väntade på mig, nästa anstalt var nämligen Rusta och City Gross. Idag satt Tobbe och kollade lite stugor på Öland, vi har pratat om att hyra en stuga i sommar och det var inte så farligt dyrt ca 4000 för en vecka och om man är 4 st så är det ju lugnt, jag hoppas att det blir av bara. Imorgon är det redan onsdag och jag och Anna ska ut och springa på stensö igen, jag hoppas min värk i ljumsken har gått över så jag kan anstränga mig mer, för jag ska verkligen orka springa 5,5 km i slutänden om det så ska ta 3 år, det borde vara olagligt att ha så dålig kondis som jag har, det är pinsamt dåligt för att vara 23 år, men det ska de blir ändring på. Föresten så ska jag bli bättre på att bildblogga, tycker själv att det är sjukt tråkigt med bloggar som bara ha massa text, vem orkar läsa????


Sluta grogga börja jogga

Jag vet att man ska vara tacksam för att man har ett jobb men nu när det är så fint väder så önskar jag att jag bara var ledig. Jag jobbar denna och nästa vecka och sen har jag 3 veckors semester, vet inte riktigt vad jag tycker om de då det egentligen är alldeles för tidigt för semester enligt mig, men vist om vädret är som det är idag så känns det ändå helt okej. Och jag har ju faktisk 2 veckor semester till lite senare i slutet av Juli början av Augusti, så jag får väll vara nöjd. Vi har ju lite planer för sommaren så det blir nog bra till slut. Jo förresten så tog jag tag i min kondition, som jag tidigare skrev så har jag hur bra motion som helst när det gäller att cykla och gå men att springa, fy fan säger jag bara. Men idag tog jag steget till en bättre kondition, Jag, mamma och Lasse drog ut på stensö för att springa/gå 5,5 km. Jag måste säga att jag blev lite imponerad av mig själv då jag förväntade mig själv att jag knappt skulle orka 20 m, men det gjorde jag. Men man märker ju att konditionen inte är på topp, jag fick sjukt ont i ljumsken. Men jag ser det så här, jag är ny med att springa och mina kropp är inte van vid detta så nästa gång är det nog bättre, och nästa gång är på Onsdag då jag och Anna ska ut och springa/gå. Dess utom kommer det bli 1 timma promenad om dagen då jag måste gå till jobbet och hem då NÅGON har snott min cykel.


RSS 2.0