Lovely BOB

Måste bara säga att jag älskar Bob, han är den finaste, sötaste och snällaste hunden som skapats. Han är så mysig. Vet inte om han känner på sig att jag har jobbat mycket nu under en tid, för han kryper upp till mig i soffan och sitter där tills jag går, när jag sätter mig igen så kommer han tillbaka, precis som att han hade en hängbiljett. När jag ignorerar han eller pillar med något annat får man en tass på handen som menar hallå här är jag, börjar jag klappa han vrider han huvudet och drar det längs med min kropp. Han är för söt, love you


Baka

Nu ha jag precis bakat klart. Imorgon är det teammöte på jobbet och min tur att fixa fixa, och jag är inte lika tråkig som många andra är som bara köper ett kexpaket, utan här ska det bakas, denna gången blev det 2 typer av muffins, en sort var bara ren choklad och den andra var äppel och kanel med havretopping. Det var sådär kul att jobba till 20:00 och åka hem och baka direkt. Såg att jag fått en kommentar i inlägget bättre om varför jag ska göra mig av med Lemmy, jo det är så här att jag, Tobbe och Julia ska flytta till en ny lägenhet närmare stan och det är fortfarande en 3:a men dock lite mindre, det finns nu ingen vägg för Lemmy att fylla så därför ska han till ett nytt hem. Han flyttar till Oskarshamn till en familj och ska bo med 4 stycken landsköldpaddor. Vi fick ett mail från Ölands djurpark idag om att dom gärna tog han, hade ju varit lite kul att åka dit och kolla på han där men nu får det bli Oskarshamn istället.

Äppelmuffins med havretopping

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel

Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn

Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 min.

Muffins till Mamma

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping


100 g smör eller margarin
2 1/2 dl brun farin eller råsocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil eller mjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel, mald
1 tsk nejlikor kryddnejlikor, malda
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Ädelosttopping:
140 g ädelost, t ex Kvibille
1 dl crème fraiche eller gräddfil

Garnering:
Ca 1 dl valnötter eller andra nötter, hela eller grovhackade
Ev lingon

 Sätt ugnen på 225°C. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.

Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt dem kallna.

Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera. Servera som tilltugg till glögg.

 

 

 

 

 

 


bättre

Denna dag gick bättre än gårdagen. Det är många bollar i luften nu. Packa, hitta nytt hem till Lemmy, jobbet och all övertid, ingen egentid utan bara direkt hem och sova för att sedan gå upp och jobba. Telia ska nu vassla 700 till i höst så hur länge får man vara kvar tro? Jag hade velat ha dit för att träna och hålla konditionen igång men jag hinner verkligen inte springa, när jag väl är ledig så vill jag umgås med hjärtat. Pju jag måste få andas ett tag.


Övertid

Fy vilken dryg dag, jag skulle inget hellre än att lägga mig under ett täcka. Trött och omotiverad. Och jag vet inte vad jag gett mig in på eller hur jag tänkte men jag ska i alla fall jobba övertid

30/09 09:30-20:00

2/10 07:45-18:00

5/10 07:45-18:00

6/10 07:45-18:15

7/10 07:45-20:00

8/10 07:45-21:15

Och sist men inte minst
 9/10 07:45-20:00

Så nu vet ni vad jag ska göra nästa vecka.


Höst handla

Idag har jag och hjärtat varit på stan och kollat lite, jag hittade en väska och en mössa att införskaffa till hösten, jag är också ute efter några tunnare stickade koftor men de hittade jag inte idag. Just nu sitter jag hemma hos mamma och Lasse, Tobbe drog iväg till Danne, dom ska gå på fotboll och Marcus som nu är hemma i Kalmar ska också med. Jo förresten så rinde hon från företaget som jag vista mina bilder för, dom var mycket intresserade av mina bilder och dom ska nu ha ett möte om ca 1,5-2 veckor. Det lät mycket lovande, jag hoppas verkligen på att de blir något.

 


Lördag

 


Det rullar på

Lägenheten är äntligen uthyrd till 1 november, så skönt kan jag lova er. Och förresten ännu en rolig sak, jag berättade för ett tag sedan att jag hade målat bilder till ett företag som håller på med inredning och så. Idag fick jag ett meddelande om att dom är jätte intresserade av mina bilder och ska ringa mig imorgon. Jag undrar hur detta slutar. Hoppas de blir något.


Öland

Jag längtar verkligen till helgen. På fredag kommer nämligen Marcus och Lola. Det är också konstnatt på Öland. Jag slutar 18:00 på fredag och efter de så åker jag hem och hämtar gänget för att dra vidare till Öland. Det är riktigt mysigt att åka runt på konstnatten och kolla in olika konstnärers ateljéer och olika skapelser. På lördag ska jag städa rensa och kasta eller om jag gör det på söndag vi får se.

 

 


walk in closet

Idag jobbar jag till 21:15, faktum med är att det är rätt skönt ibland, alla går hem och det blir helt tyst på kundtjänst i Kalmar. Imorgon slutar jag relativt tidigt och då ska jag hem och rensa, jag ska nog göra upp ett schema över vilka rum jag ska börja med. Och denna gång har jag lovat mig själv att jag inte ska slänga ner allt i lådor lite huller om buller utan att var sak ska ha sin plats och lappar ska sättas på lådorna, men jag har ju glömt att berätta det bästa med nya lägenheten, jag har alla tjejers dröm en walk in closet, den ska pimpas.


Vill flytta NU

Vill bara flytta nu, ca 1 månad kvar.


Gårdagen i bilder

Då jag varit riktigt dålig på att uppdatera med bilder så gör jag nu ett försök, dock är bilderna från min mobil och inte världens bästa kvalite. Detta är bilder från gårdagen

 
Här är soffan vi ka införskaffa oss,

           
 
Som ni säkert redan har läst så ska vi flytta till min mammas lägenhet i stan och hon och Lasse ska flytta till ängö. Vi gick igår en kvällspromenad och gick då förbi mamma och Lasses nya bostad.


En lördag full med ös

Usch vad dålig jag är på att uppdatera. Men just nu jobbar jag jätte mycket kvällar och veckan som kommer ska jag jobba ca 12 timmar övertid och dess utom så har jag haft visning på lägenheten varje kväll, och mer blir det imorgon. Jag trodde det skulle bli svårt att bli av med denna lägenhet då det ligger i ett getto. Men jag får så mycket mail och så mycket samtal hela dagarna, så jag hoppas vi får svar från hyresvärden på måndag. Mamma ska också kolla med CA som äger lägenheten vi ska flytta till om det är okej att vi flyttar in saker i ett av rummen redan nu, eller om den ska besiktigas innan? Vore ju skönt att kunna börja en månad innan. Jo förresten så var jag och Tobbe runt och kollade möbler nu idag och vi hittade en soffa som vi ska ha, den kostade 9000 och var super skön och super fin. Vi hittade också lite lampor och mattor som ska införskaffas samt en sängstomme och lite annat. Nu ska vi bara göra oss av med en massa skit också så man slipper bära så mycket.


dåligt av mig

Förlåt för min dåliga uppdatering med bilder, känner att jag har världens tråkigaste blogg just nu. Jag hatar bloggar utan foton, och just nu har jag en sådan blogg själv. Orkar aldrig läsa texter i bloggar.


Äntligen

Idag har min iphone äntligen kommit, jag tänkte åka och hämta den på lunchen för jag är så fruktansvärt trött på denna låne mobil jag just nu har. Efter jag slutat jobba idag så ska vi ha visning på lägenheten så efter jobbet är det raka vägen hem för att plocka undan de värsta. Ne nu börjar jag jobba om ca 15 min så dags att skynda sig iväg. Berättar mer sedan.


Längtar

Lägenheten har legat på blocket sedan klockan 13:00 idag och jag har fått 5 svar. Jag ska ha en visning imorgon och en på fredag sen får vi se vad dom andra 3 vill eller så kanske vi till och med ha blivit av med den. Jag hoppa innerligt på att vi blir av med den till 1 november. Det finns roligare saker att göra för 12000 kr. Detta känns så bra.


Flytta

Vi fick mammas och Lasses lägenhet i staden och vi ska flytta 1 november. Så skönt kan jag lova er. Jag älskar deras lägenhet och vet till 100 % att jag kommer att trivas. Dom har en öppen spis som man kan elda i, och de är inte ofta man kan elda i öppna spisar i gamla lägenheter, men det ska vi kunna. Jag ska nu börja rensa och kasta massa skit, ja har lite saker jag måste sälja också.


kom nu snälla

Jag tycker det hade varit förträffligt om min Iphone kunde ta och komma snart. Jag är sjukt sugen på att sätta mig ner och göra spellistor ladda den full av musik. Ikväll ska jag sätta mig ner med min pappas byxor som ska sys in samt hans skjorta som ska sys upp. Sen ska jag och Bob ut och springa en runda. En fullspäckad kväll vill säga.


Nike

Idag åkte jag och mamma till giraffen för att handla mat inför ikväll. Vi gick också in på team sportia och intersport, och på intersport så köpte jag ett par löparbyxor. När vi handlat klart åkte vi hem och tog på oss träningskläderna och hämtade Bob för en joggingtur. Jag har nog inte byggt upp mitt energiförråd än så jag känner mig nästan tyngre nu än vad jag gjorde innan min -8 kg. Efter joggingturen så åkte jag och hämtade Tobbe. så här sitter vi nu i soffan efter en god middag.


Lördag

Morgonen började med ett dop. Tobbes syster och Henke har ju fått barn för ett tag sedan och det var nu dags att döpa lille Melker. Jag är ju dock inte så mycket för kyrkor men tyckte ändå det var fint. Efter dopet var det fika hemma hos Henke och Linda, det bjöds på smörgåstårta och prinsesstårta, och icke att förglömma så fyllde Maya 6 år (Maya och Melker är alltså syskon). Jag har ju precis börjat äta igen efter min diet så fick ta det sakta men säkert. Vit 14:00 åkte vi från Linda och Henke för att inhandla mat inför ikväll, vi hade tre gäster hemma hos oss ikväll. Vi bestämde oss för att bjuda på kroppkakor så i ca 3 timmar slet jag och Tobbe med att först skala 5 kg potatis, sen riva 5 kg potatis och sist men inte minst stoppa dom fulla av fläsk, lök och kryddpeppar. Det blev tillslut hela 33 kroppkakor. Jag åt 2 stycken och kände att det fick räcka. Men våra gäster var nog mer än nöjda. När våra gäster hade åkt så kände jag hur ångesten kröp på mig om allt jag ätit idag så jag tog på mig joggingkläderna och tog med mig Bob ut och joggade en runda. Så här sitter jag nu ny duschad. Ska snart sova för att sedan ta en ny joggingrunda imorgon på morgonen. Men det börjar bli tungt att jogga nu när det är så kallt ute, jag får så ont i halsen på något konstigt sätt. Och ne det är inte för min dåliga kondis utan jag får det redan efter 200 m. Jo förresten så gick jag slutligen ner 8 kg på 3 veckor.

Välkommen hem Bob

Bob få komma hem idag, vi får hämta honom vid 15:00. Han producerar tydligen för mycket vita blodkroppar och behöver gå på diet mat. Jag ska självklart fråga mer när vi hämtar honom. Mer info kommer snart. Skönt att dom kunde ta reda på vad de var.


Update Bob

Bob är fortfarande kvar hos veterinären, men han är pigg och glad och dom tyckte han är jätte duktig. Vi hoppas att han få komma hem idag och att dom hittat vad som var fel. Dom röntgade honom igår men hittade inget konstigt, men han bajsar fortfarande blod. Som sagt så hoppas jag att han kommer hem idag och att dom hittat vad som är fel men vi får se vad dom säger när dom ringer mellan 11:00-12:00. Huvudsaken är ju att han blir bra.


Iphone

Jag har nu beställt mig en iphone, min nuvarande telefon är totaldemolerad så det var på tiden att införskaffa sig en ny. Dess värre var det några veckors leverans men jag hoppas inte det tar för lång tid. Och i samma veva beställde jag också ett rosa silikon fodral till den, den ska ju trots allt vara med mig i minst 2 år. Jag tog modellen iphone 3GS 16GB, känns som att 16 GB får räcka. Så nu känner jag mig som ett barn innan julafton, det är en evig väntan.


BOB

Bob är sjuk. Han ligger inne med dropp i en trång liten bur. Han kräks och bajsar blod. Han ska nu ligga med dropp för att han inte ska anstränga tarmen, jag hoppas att mitt lilla hjärta blir bra snart och få komma hem igen.


EV flytt?

Ska snart iväg och jobba, samma tid som igår. Men det är rätt skönt att jobba kvällar då det är så tyst och lungt. Jag väntar på att mamma ska ringa. Hon och Lasse har fått en ny lägenhet och om allt går väl så ska jag och Tobbe ta den dom har nu. Den är billigare än den vi har nu samt att den ligger ca 5 min promenad från stan, det blir också bättre väg för Julia till skolan. Så nu håller vi tummarna.

Tofflor

Idag slutade jag jobba 21:15. Jag cyklade direkt hem och sydde mig ett par tofflor, för det är riktigt kallt på Telias golv. Så här blev resultatet. Jag är dock inte riktigt nöjd då jag började sy på min overlock men fick tillslut gå över till min vanliga symaskin då det var för mycket småsömmar. Men ska absolut sy fler som defenitivt kommer bli snyggare, som ni kanske ser så är inte sömmarna så jämna runt om sulan, men jag skyller på tiden, för att vara gjorda på 30 min så är det rätt bra.  




Kalla mig idiot

Fy he&¤%te vad jag är sugen på mat, observera att jag inte är hungrig utan bara sugen, jag har inte ätit på 2 veckor och detta pulver börjar bli riktigt jä#%¤la tråkigt att dricka. Men vist en vecka kvar. Jag räknar varje minut. Jag skulle kunna äta enbart pasta och tycka det är gott.


Kantarell kungen


Vilja och Elof hittade en döskallesvamp


Döskallesvampen


Bob for runt i hela skogen som ett yrväder, här sitter han på en sten.


Vilja och Elof på samma sten


Anna och pappa pausar med en kaffe.


Vi fick ihop 1 L kantareller. Eller ja snarare pappa och Anna fick ihop 1 L, jag insåg att jag har totalt fel arbetssätt när det gäller att leta kantareller.


Det blev middag hemma hos pappa och Anna


Och självklart skulle kantarellerna tillagas.




Jag oh Bob, Bob var helt förstörd efter 4 timmars springande i skogen.


Och så här blev de.


Har man tråkigt så har man

Tobbe kollar fotboll och jag roar mig bäst jag kan med att blogga. Nu är jag friskare och idag orkade med en runda på stan. Håll med om att min kamera ger mig sjukt skarpa bilder för att vara en simpel digital kamera för 2000:-, jag kan faktiskt rekommendera den skarpt om det är någon som är på jakt efter en ny digital kamera, den heter alltså Casio Exilim S10







OBS jag är medveten om utväxten.


-6 kg

jag är fortfarande sjuk och det börjar bli drygt, vill inte ligga hemma och glo, tänk när jag blir arbetslös jag kommer ju klättra på väggarna. Det ända som glädjer mig nu är att jag gått ner 6 kg, lika mycket som fisken nedan.


Smålandsrulle

Just nu skulle jag kunna göra vad som helst för en smålandsrulle, jag har insett att denna härliga rulle är nog lite av det bästa jag vet. Innan när jag var en festivalprinsessa så åt jag de för jämnan på festivalerna, men nu när jag blivit vuxen och inte orkar med festivalerna och dess smuts så får jag nöja mig med att göra dom så gott jag kan hemifrån. Men till er som fortfarande åker på festivaler så rekommenderar jag det skarpt.
Till er som inte vet vad smålandsrulle består av ska jag nu ge er beskrivningen.


Smålandsrulle

Ta först ett tunnbröd och fläska sedan på med ingredienserna nedan

  • Hummus
  • alfalfagroddar
  • Hackad isbergssallad
  • Riven ost
  • Gul lök
  • Inlagd gurka

Lägg allt i tunnbrödet och hugg in


Matlist

Medans jag har spenderat min dag i sängen och på soffan så har jag ägnat mig åt att skriva matlista för 5 veckor och vad som behövs införskaffas vecka för vecka. Jag kan lova er att det är svårt att komma på maträtter då Tobbe är den kräsnaste vuxna människa jag träffat. Men jag har gjort mitt bästa för att han ska bli nöjd. Här får ni listan vecka för vecka.


Vecka 38

Måndag: Kålpudding och potatis

Tisdag: Chili con carne med nachochips

Onsdag: Snabb morotssoppa med bröd

Torsdag: Hel kyckling med massa kryddor på och ris till de

Fredag: Tacopaj


Vecka 39

Måndag: Raggmunkar

Tisdag: Köttfärspizza

Onsdag: pasta carbonara

Torsdag: köttbulla och potatis

Fredag: Köttfärspaj


Vecka 40

Måndag: Smålandsrulle

Tisdag: Phad Thai

Onsdag: Citronkyckling med honung

Torsdag: Kokt korv med bröd

Fredag: Korvsoppa


Vecka 41

Måndag: Falukorv i ugn

Tisdag: Köttfärslimpa

Onsdag: Hockeyburgare

Torsdag: Hel kyckling med ris och currysås

Fredag: Lasagne


Vecka 42

Måndag: Köttbullar och potatis

Tisdag: Stekt korv och pommes

Onsdag: Varma mackor/toast

Torsdag: Biffar med pommes

Fredag: Falsk fläskfilé med klyftpotatis


Design.

Hej hej hallå, märks det att jag hatar att vara sjuk? är är måttligt uttråkad, finns inget att göra jag hatar ju att kolla tv om det inte är något som verkligen intressera mig och har inte ork att göra något annat än att bara ligga. Jag har börjat pilla med en ny bloggdesign, eller ja nu har jag ju ingen design alls utan bara en header. Jag letar för fulla muggar efter bra bakgrunder som inte är allt för skarpa gillar ju när de är stilrent, Jag har västa braiga iden om hur jag vill ha de men då skulle jag behöva en skanner.


Modehuset Chanel

Ikväll på tv 2 så sänder dom andra delen av Modehuset Chanel, jag hoppas att jag orkar sitta upp till 22:30 för jag vill verkligen se det. Jag har alltid fascinerats av kläderna dom skapar. Och vad jag har hört så var det Coco Chanel eller Gabrielle Bonheur som hon egentligen hette som skapade titeln "den lilla svarta"


God morrrrrgon

Egentligen borde jag ligga i sängen och sova bort min förkylning men Bob är inte med på dom noterna så just nu hasade jag mig upp från soffan och gömde lite godis som han sedan fick söka efter (och för er som inte vet så är Bob vår hund) Han är nu snart 8 månader och trotsig som bara den men samtidigt världens finaste hund. Tobbe kommer hem redan vid 11:30, men då har han inte tid för mig ändå för han måste plugga. Jag hatar att vara sjuk. Jag måste försöka plocka undan här hemma lite senare och hoppas på att Tobbe kan hjälpa mig lite. Jo förresten så är det nu -5 kg sedan den 24/8, det börjar bli tråkigt och jag hoppas på att den sista en och en halv veckan går fort.


Sjuk ja

Om bytt till mjukiskläder ligger jag nu i soffan med svettpärlor i pannan, jag har tryckt i mig panodil zapp och tryckt näsan full av neseril. Tobbe tyckte jag skulle ta mig till en läkare för att kolla så jag inte ha svininfluensan , men jag skulle inte tro de. Jag kommer nog ligga raklång på soffan i några dagar, orkar knappt gå upp och göra te. Och jag som annars alltid vill ha persiennerna uppe drar nu ner dom istället och stänger för med gardinerna, ljus känns obehagligt just nu. Jag får väll börja följa alla serier som går på dagarna och fundera på vad jag ska göra med mitt liv.


Mozzarella Sticks

Mozzarella Sticks

450g Mozzarella, skuren i stavar

1,5 dl vetemjöl 

3 ägg, vispade

1,5 dl ströbröd

1 rågad tesked av torkad oregano

 
Beskrivning:

Deep Fried Mozzarella Sticks

Hetta upp oljan till 375grader.

Häll upp mjölet i en skål, ströbrödet och oregano i en skål, ägget i en skål.

Doppa mozzarellan i mjölet, sen i ägget och till sist i ströbrödet.

Fritera tills de blir gyllenbruna och krispiga.


RSS 2.0