Flyttdax

Imorgon är det flytt som gäller. Ska bli skönt at få den gjord så man kan få i ordning igen, hatar att bo bland kartonger och att inte kunna städa riktigt. Vi har många som hjälper oss imorgon så det ska nog gå rätt snabb, men jag måste hålla med Tobbe om att jag hade en del prylar. Har hållit på att städa sedan jag kom hem, börja bli rätt trött och lite smått yr av alla rengöringsmedel. Men inte så mycket kvar, har gjort toan och köket och det andra går rätt fort bara man har fått ut allt så alla ytor blir tomma. Jag ska snart gå och dusch och sedan lägga mig raklång på sängen, jag hoppas att vi får allt gjort imorgon så jag kan lämna det bakom mig. Snart börjar ett nytt år med nya mål.


Flanellskjortansdag

Igår fick vi en oväntad överraskning. Min kusin Björn från Helsingborg ringde och sa att han och Arvid var på väg upp  till Kalmar för att fira flanellskjortansdag. Så jag och Tobbe fick avbryta vår flytt för att fira flanellskjortansdag. Vi mötte upp Arvid vid tågstationen vid 17:00 åkte sedan till maxi och mötte upp Björn, och man kan ju inte fira flanellskjortansdag utan flanellskjortor så snabbt in på maxi för att köpa flanellskjortor. Vi körde hem till Tobbe där Marcus satt och väntade. Stereon snurrade med Onkel Konkel hela kvällen. Vid Tio tiden körde vi in till stan först en runda på KM där vi mötte upp Björns vänner Tuben och Håkan. Efter några öl på KM så gick vi till the rock. När festen började avta så körde jag hem Marcus till Smedby och sedan hem till Tobbe. Vi gick och la oss och klockan slog 02:30. Jag vaknade i morse av att mamma ringde och undrade om jag behövde bilen mer. Arvid skulle med ett tåg vid 13:00.Vi kom till stationen en stund innan och precis när vi ska gå in på stationen så kommer det en mycket förfriskad gubbe och kör med sin rollator rakt ut för 4 trappsteg och ramlar rakt med huvudet i marken. Vi ringer ambulans då han blöder från huvudet. Ambulans kom och tog hand om honom, och jag kan inte annat än att tycka synd om honom. Efter att vi lämnat Arvid vid tåget så gick vi för att äta frukost. Efter en ointressant frukost så körde vi hem till mig, jag kände att en dusch var behövligt. Plockade lite samt tvättade och rensade avloppen. Vi körde vidare till pappa då Björn ville träffa dom samt kolla in huset och utbyggnaden. PÅ hemvägen beställde vi vars en pizza. Så nu sitter vi här och kollar film och trycker i oss pizza. Tur att jag ska lämna bilen imorgon.

                                       


Juldagen och Annandagen

Har haft två riktigt roliga dagar nu, Först juldagen, det började med att jag, Ellen, Ebba, Marcus och Tobbe var hemma hos mamma och Lasse och åt. Som tur var blev det inte julmat utan kalvstek med potatismos med parmesan och muskot i, mycket gott, Tobbe satt tyst i 20 minuter och bara åt he he, Efter maten öppnade vi paket och jag fick lite nya pantonepennor, ritblock samt massa annat, Tobbe fick ett par efterlängtade joggingbyxor av märket Adidas. Alla var nöjda och glada. Runt 19:00 så var det dags att röra på sig om vi ens skulle komma in på söderport. Först lämnade vi Ebba i funkabo och sedan åkte vi vidare till söderport. Det var mycket folk redan vid 19:30. Jag stannade i ca 2 timmar, sedan fick jag nog av allt folk och tog bilen till Danne och Tobbe, satt ett tag och tjatade i Dannes kök och sedan ville dom ut och åka bil, Vi körde först till stan sedan till Öland och sedan in till stan igen och ut till Läckeby och hälsade på Danne K, stackars Danne K, vi väckte honom vid klockan 01:00 när han låg och sov, jag hade nog inte vågat öppna om det knackade på min dörr då. Med andra or så blev det en sen juldag. När vi vaknade på annandagen så gjorde vi oss redo och körde och hämtade Julia körde sedan till City Gross och handlade marsvinsmat samt sågspån, körde hem och åt frukost och lämnade de vi handlat. Vi körde ut till lindstal och hälsade på Zugge och Kevin, var hos dom i ca 1 och en halv timma. Sen var vi tvungna att fortsätta färden till Tobbes föräldrar. Ännu en dag att fira av julen på. Vi brukar alltid fira med Tobbes föräldrar på annandagen i år var vi 12 stycken, Jag, Tobbe, Julia, Linda, Henke, Maya, Siv, Vera, Anders och Annika samt Henkes mamma och Bror. Annika hade lagat kalkon som var supergod. Hon är så himla duktig på att laga mat. Vid 21:30 så kände vi at det var dags att åka hem. Det hade varit fullt upp sedan dan före julafton. Jag och Tobbe satt som två kryss i soffan och glodde rakt fram, och facktum är att Tobbe sover klockan är 10:30,vet inte sist som han sov så här länge,


Julafton hos chewbacca

Julafton var kanon, mycket trevligt i gott sällskap. Det var jag, Tobbe, Vilja, Elof, Ellen, Ebba, Anna, Pappa, Annas bro Dan, mamma Eva och pappa Lars. Jag och Tobbe hade gått upp tidigt för att göra små vita kroppkakor, det var svårt vill jag lova, men dom blev helt okej.  När vi kom fram till pappa så möttes vi av två glada spralliga barn och Elof skrek GOD JUL TOBBE. Tobbe och Elof började lägga ett pussel och spela lite memory, Elof vann storslaget. Jag stod i köket och tjatade med Ellen, pappa och Ebba drack lite öl och väntade på maten. Det var mycket på julbordet i år då Anna och hennes familj hade lite nya rätter som dom brukade ha på sitt julbord, bland annat rökt älg hjärta, sjukt läskigt. Men jag kan inte säga att det var äckligt då det bara smakade rökt men bara tanken på vad det var fick mig att rysa, men nu har jag smakat de också. Tacka vet jag köttbullar, kroppkakor, skinkan, revben och icke att förglömma rödbetsalladen. Efter maten var det paket dags, tomten kom och Elof blev rädd. Men jag förstår varför barn blir rädda för tomten, han ser ju skräckinjagande ut med en äcklig mask. Elof hade gjort ett paket till tomten med alla sina nappar i, men pappa fick överlämna det till tomten då Elof inte vågade. Efter tomten så åt vi efterrätt, en apelsinsallad med valnötter, granatäpple, choklad, kanel och citronmeliss mycket gott. Jag skrattade sjukt mycket när Elof skrek till pappa, HEJ CHEWBACCA, va får han allt ifrån, 3 år gammal och helt vild. Vid 19:30 så åkte jag och Tobbe för att möta muskel Andes, vi cyklade sedan till Nenne och efter en stund kom också Larry, vi satt i Nennes kök och pratade, efter en stund så åkte jag till pappa igen medans Tobbe stannade kvar hos Nenne. Vid 00:00 så åkte jag hem och la mig i sängen och väntade på Tobbe. Han kom vid ca 00:30. Slutsummeringen blir en mycket lyckad julafton med mycket skratt. Idag blir det att fira med mamma och Lasse, som tur är blir det ingen julmat utan en god kalvstek med potatispuré och rostade rotfrukter. Jag har massa fina bilder från igår som jag ska lägga upp när jag kommer hem, får allt ta och bli bättre på att lägga upp bilderna samtidigt som jag skriver, men jag har ju inte varit så duktig på att skriva nu på några dagar, skärpning Maja. Nu ska jag springa ner till maken och köpa julmust.

Hörs senare.

                               


Julstök med Martina

Bilder från julstöket

         

Julstök

Nu är jag trött efter en lång dag i köket. Jag och Martina har haft julstök idag och gjort julgodis och pepparkakor. Så nu sitter jag i soffan helt utmattad. Kom på att jag inte ätit något på hela dagen så jag slängde ihop en potatisgratäng och några biffar, så nu hoppas jag på att få energin tillbaka. Ska snart till Challe och ta en kaffe. Borde sätta igång att flyttstäda men jag orkar verkligen inte, får ta det imorgon efter jobbet. Jag vill att mitt körkort ska komma snart så jag får köra bil, jag har ju inget giltigt leg och får därför inte köra än, men det skulle bara ta en vecka så. Ne nu ska jag ut och gå en runda så jag piggnar till. Bilder från julstöket kommer snart.


Dansbandskampen

Snart är det dags för finalen i dansbandskampen. Självklart hejar vi på Larz Krizter. Jag, Zugge, Henke, Tobbe och Ellen sitter bänkade i soffan fulla av förväntan. Ölen står på kylning och stämningen är på topp, ur stereon skrålar det dansband och Tobbe sjunger med för glatta livet. Har fått en del uträttat idag, har bara tre paket kvar att fixa, till Vilja, Elof och Anna. Men jag vet exakt vad jag ska ha så det tar ingen tid. Men jag har lite smått ångest över tisdag, jobbar till 16:15 och direkt där efter så ska jag in till stan och handla det sista, sedan bort till Maxi och handla ingredienser till små vita kroppkakor samt julgodis och icke att förglömma ÖLEN inför juldagen. Klappar ska slås in och skinkan ska kokas och griljeras, godis ska kokas och rimmen ska skrivas, hur ska jag hinna. Tur att Tobbe har semester och kan börja innan jag sluta jobbet. Nu ska jag vara social med grabbarna.

Ciao Bella


KÖRKORT

Vilken lättnad. Idag körde jag upp och blev godkänd. Så %?¤"¤& skönt att ha det gjort. Jag kände själv att allt gick bra och ville bara ge kontrollanten en stor puss när han sa att jag var godkänd. En sak mindre att tänka på, nu är det bara flytten och julafton kvar. Men dom två sakerna löser ju sig. Kontrollanten hade inget att anmärka på förutom att jag inte behövde välja den svåraste parkeringen. Men jag vet egentligen inte varför men när han sa sväng in på denna parkeringsplats och parkera på valfri plats så tänkte jag, jag kan ju inte ställa mig på en plats som är helt fri från andra bilar utan tänkte att jag tar och parkerar mellan två bilar. Efter att jag var klar så sa han och skrattade,

- Ja du hade ju inte behövt ta den svåraste parkeringen he he.

Jag kunde ju faktiskt ställt mig på vilken plats som helst, det fanns ju p-rutor som inte hade en bil i sin närhet. Men som tur var så skrattade han bara. Efter uppkörningen åkte jag till mamma och tog en kaffe, satt i mammas kök och väntade på Tobbe. När Tobbe kom så åkte vi in till stan och handlade julklappar till Julia. Efter julhandlandet så åkte vi hem till Emmy och lille Lucas tog en kaffe och en skumraket. Lille Lucas var lite off idag men han gillar mig skarpt och var så nöjd med livet under tiden jag höll honom, inte en ända sur min. Ikväll kommer ju Marcus till staden och jag hoppas att vi hinner träffa honom. Han kommer ju inte förens 21:00 och Tobbe har ju Julia så det blir ingen utgång för min och Tobbes del. Det bästa hade ju varit om Marcus och Ellen kom till oss. Ja vi får ser hur det blir, ska prata ihop mig med dom.

Ps; Dags att skaffa en Buick


Emmelie <3

Sitter i sängen och lyssnar på The Darkness och det var ett tag sedan och jag får flashbacks från förr. Tänker på Emmelie när jag hör dom. Det är ett år sedan jag och Emmelie träffades så jag får nog allt ta och hälsa på henne i Norrköping om hon nu envisas med att inte komma hem. Men nu är det ju jul och hon borde ju komma hem till Kalmar för att fira med föräldrarna, jag får allt ta och ringa imorgon. Imorgon är det äntligen helg och det känns mycket skönt. Imorgon kommer Marcus hem till Kalmar igen, men denna gången blir det inte Sandra, eller jag finns ju inget som säger att vi inte kan köra en favorit i repris. Men Tobbe har ju i och för sig Julia så lugnt blir det allt. Blir nog bara en träff hemma hos Ellen med lite glögg i goda vänners lag. Ne jag får absolut inte glömma att slå en pling till Emmelie imorgon.


Sist jag träffade henne så hade vi så här trevligt.

           


BOWLING

Nu är jag hemma från bowlingen. Det gick fint och på två runder så hade jag 199 p inte dåligt. Jag vill nog allt säga att det gick bra, dom första 5 kasten gick väll si så där, men efter de så jävla satt de, Fick mellan 8-strik varje gång fram till slutet. Det var kul att träffa Sabina och det var som vanligt, mycket prat och interna skämt, sjukt kul i alla fall, saknar henne på jobbet. Jag tycker det är för jävligt att jag ska behöva gå upp imorgon och att Tobbe ska få ligga kvar, så vitt jag vet så är det mannen i förhållandet som ska jobba och dra in pengar, men jag hade tydligen fel he he. Imorgon är det i alla fall sista dagen för denna veckan och det känns skönt, Ska försöka hinna med så mycket julbestyr som det bara går så man slipper stressa in i det sista, Måste också börja packa och städa lite lätt. Nu ska jag borsta gaddarna och göra mig redo för sängen, kan inte sitta här längre utan ska umgås med min karl.

 


Julafton

Ska snart iväg och bowla med jobbet. Har gjort mig i ordning och sitter och väntar på att klockan ska slå 18:40 så jag kan möta upp Sabina. Ska bli kul att hitta på något men det blir absolut inte sent. Imorgon börjar Tobbes semester och håller på 3 veckor fram åt, jag är lite lätt avis och önskar att det var jag som fick semester men vist jag ska inte klaga jag jobbar bara 4 dagar till detta året så jag får semester jag också. Vi har inte kommit på vad vi ska göra på julafton än, blir nog till att sitta hemma bland flyttkartonger, dagen innan julafton så jobbar jag, efter jobbet så ska vi in till stan och köpa det sista julklapparna och sedan hem för att göra klart skinkan som Tobbe påbörjat på morgonen, vi ska göra julgodis och dricka glögg och på kvällen blir det en skinksmörgås och en julöl, jag längtar redan vill jag lova. Dagen innan julafton kommer bli mysigare än själva julafton. Vill egentligen inte fira jul, blev inte som jag tänkt mig.


Sailor

Folk är fan inte friska. Kollar just nu på en dokumentär om plastikkirurgi och ibland undrar man hur folk funderar och resonerar. I dokumentären så är det två män med som kände att dom ville ha större muskler och istället för att träna så la dom in silikon, och det var knappast attraktivt. Det såg ut som dom försökte göra ett könsbyte men satte brösten förlängt ifrån varandra. Jag är glad att jag inte har lika lågt IQ som dessa människor som förstör sitt utseende genom att operera sönder sig. Föresten så blev jag vansinnig när jag kom hem. På väg hem från jobbet så hörde jag att jag tappade något och tänkte ja ja det var bara mina mynt jag hade i fickan, orka stanna för att plockaupp dom, så jag cyklade vidare. Väl hemma och efter en varm dusch så kollar jag mig i spegeln och ser att mitt ena öronhänge saknas och pling det ringer en klocka, det var inga mynt jag tappade utan mitt käraste öronhänge. Så det var bara till att surfa in på www.barbarella.se och fixa ett nytt. Men så jävla pissiga pengar. Så imorgon får jag inte glömma att hämta mina reservisar innan jobbet. Ska också kolla om jag hittar det jag tappade imorgon på väg till jobbet, jag vet ju vart jag tappade det så vi får väll hoppas på att jag finner det. Men vist det är ju lite kul med nya men jag orkar inte betala 215 kr per styck just nu vid jul utan det får bli efter jul och då blir det nog ett par av denna modell, riktigt fina tycker jag.


10:30

Idag sov jag längre än vanligt, när jag slog upp ögonen och kollade på klockan så stod den på 10:30. Om Tobbe inte hade väckt mig så hade jag kunnat sova längre. Men istället för att gå upp så ligger han kvar och snurrar och vrider sig, kollar mobilen och kryper närmare mig så jag ska vakna. Efter mycket snurrande och vridande så insåg jag att jag var tvungen att gå upp, och att jag inte skulle lyckas att somna om hur gärna jag än ville. Jag gjorde frukost och fixade till mig. Vi bestämde att vi skulle cykla ut till Tobbes föräldrar och kolla på terrariet som Anders håller på att bygga. Det är ju ca 8 km till Lindstal så det tog sin lilla tid i motvind och kyla. Terrariet kommer verkligen bli jätte fint, det är stort och Lemmy kommer nog trivas kalas. Anders hade ett stort sår mellan ögonen, han hade snubblat i natt och spräckt upp en bit mellan ögonen. Men han hade klarat sig bra ändå. Annika hade bakat saffransbullar med mandelmassa och dom var fantastiskt goda. Vi satt och pratade en stund om jul och annat. Jag och Tobbe kom överens om att vi skulle cykla förbi en runda vi IKEA och kolla lite saker till lägenheten, vi hittade tv-bänk, bokhyllor, vardagsrumsbord och massa andra bra att ha saker, Efter IKEA gick vi in på City Gross och handlade lite mat inför veckan. Vi cyklade hem till Tobbe och lämnade maten och cyklade sedan vidare till mig för att hämta kläder, smink, och icke att förglömma min käraste dator, jag slängde in mat till Lemmy och fyllde på luftfuktaren i terrariet så han klarar sig tills imorgon. När vi kom hem till Tobbe igen så städade jag Larz Krizter och Pärlans bur och gav dom mat, och nu äntligen sitter jag i Tobbes säng och bloggar och har inga som helst planer på att stiga upp, eller jo jag kanske byter sängen mot ett varmt bad.


Fullblodsartist

Det blev en kanon kväll igår. Förfesten var ju trevligast som vanligt. Det var jag, Challe, Emma, Madde och Petter, Rötjut, öl och bra sällskap kan ju inte bli bättre. Vid elva tiden så åkte vi in till stan. Jag tog bussen för att möta upp Tobbe. På bussen satt Po, Tobbe, Per och Zugge, Vi hoppade av vid stortorget och gick mot Km. Jag var avslagen på att dricka mer och valde därför att avstå från mer öl. Jag försökte nå Challe men utan resultat vet i och för sig att Challe var kalasfull he he. Men meningen var ju att vi skulle ut och inte att jag skulle ut med Zugge, Po, Per och Tobbe, så det var lite tråkigt att vi kom ifrån varandra. Kvällen led mot sitt slut och jag och Tobbe gick hem. Jag somnade som en stock och vaknade i morse med ett leende på läpparna. Jag och Tobbe låg kvar i sängen i flera timmar, det var riktigt skönt att dra sig länge.


Här är lite bilder från igår.


     

   

Men till slut var vi tvungna att inse att vi inte kunde ligga kvar i sängen hela dagen. Vi gjorde oss i ordning och jag satte på kaffebryggaren för att få min dagliga dos av kaffe. Vi skulle ju åka iväg till pappa för att fira Vilja och pappa då båda har fyllt år. Vi var tvungna att åka in till stan innan för att lämna in Tobbes mobil och min också för den delen. Så nu har jag en skitful lånemobil medans Tobbe slog på stort och tecknade ett abonnemang och fick då på köpet en ny fin telefon. Jag sprang ner på HM för att köpa en present till pappi, han hade önskat sig sovkalsonger så jag hittade ett par riktigt fina i brunt och turkost. Vi cyklade raka vägen till pappa och Anna. Vi fikade och lyssnade på Viljas skiva som hon hade fått i födelsedagspresent, Elof visade sin outfit som han hade haft på sig under lucia tåget, han var bagare men ingen vanlig bagare utan en pizza bagare han hade till och med ändrat låten till

En Pizzabagare

En pizzabagare här bor i staden,

han bakar pizzor mest hela dagen.

Han bakar stora, han bakar små,

han bakar några med oreano på.

Och i hans fönster hänga pizzasaker

Och hästar, grisar och pizzasaker.

Och är du snäller, så kan du få,

men är du stygger, så får du gå.

Klockrent för att vara 3 år att komma på en sådan text. Ellen hade med sig en present till mig från Marcus Jag fick en pinup tidning som var jätte fin, så tack Marcus. Tobbes matta var också jätte fin. Jag, Ellen och Tobbe cyklade hem. Handlade lite på maxi så vi skulle få oss lite mat ikväll, blir wok och kyckling. Nu måste jag gå och göra mig i ordning så hej svejs
 
                   


Kreativiteten flödar

Idag var det stan som gällde och jag fick gjort de jag var tvungen att fixa, de inkluderar present till Vilja, alkohol till mig samt jeanstyg till en kjol. När jag kom hem så satt Tobbe vid köksbordet och lyssnade musik. Jag började städa och fick det riktigt fint till slut. Efter städandet så började jag med kjolen. Jag hade redan börjat med en grundform och jag kunde då gå direkt på att göra förändringarna som sedan skulle bli mönstret på kjolen. Det är svårt att veta hur mycket jag ska sänka den bak och fram så jag får helt enkelt prov mig fram, men det tar ju sådan tid och jag hinner inte klart med den ikväll. Bättre att göra det riktigt istället för att hafsa sig igenom något, det brukar aldrig sluta bra då. Men jag tror att den kommer bli riktigt fin i slutänden. Jag måste snart börja göra mig i ordning inför kvällens bravader. Kvällen ska börja hos Challe och bär sedan vidare in till stan. Nu ska ansiktet på och håret måste fixas. Bye bye suger.

         


Talangfull

Sitter hemma i sängen med datorn i knät. Skönt att veta att jag är ledig imorgon. Blir i alla fall stan hur eller hur, kom på att jag måste köpa alkohol inför kvällen och så fyller ju Vilja 5 år imorgon och vem ville inte ha paket när man fyllde 5 år så det måste också införskaffas imorgon. Egentligen borde det vara hur lätt som helst att köpa en present till en 5 åring men ne tydligen inte. Vilja älskar ju Hello Kitty och jag har lite idéer om vad det ska bli men vi får se vad jag hittar det är ju snart jul också. Har inte orkat re i skiten hemma, är egentligen ingen idé att städa då det kommer se lika stökigt ut som förut, det står kartonger överallt och ingen ting är på sin plats men det är ju trots allt bara ca två veckor kvar tills vi flyttar och där av all röra. Men jag vet ju hur skönt det är att vakna på morgonen och komma ut till en nystädad lägenhet, nu blir jag bara stressad av att vara hemma och att behöva se all skit gör att jag mår dåligt, usch. Kommer bli svårt att hitta någon plats där jag kan sy imorgon, men jag får inta garderoben där sybordet nu står, ska bli kul att använda min kära overlock, det var riktigt länge sedan jag körde på den min gamla pfaff har jag ju använt en del när jag sytt upp byxor och bytt blixtlås men det var riktigt länge sedan jag verkligen gjorde ett mönster och sydde t.ex. en klänning. Jag måste skärpa mig, jag vet att pappa tycker jag slösar bort min talang. Så förlåt pappajag lovar att det ska bli ändring.


Transa och jag

Idag åkte Tobbe till jobbet 05:30. Den stackaren har inte fått sova något i natt då han fått ett spån i ögat och. På jobbet gick han bara och väntade på att företagshälsa skulle öppna. Han fick en tid och en bögig läkare på köpet. Den bögiga läkaren skrapade bort spånet i ögat med en skalpell och när jag tänker på det så ryser jag, alltså inte att läkaren var bög utan grejen med skalpellen. Idag var Sabina och Elton på besök på jobbet. Han var så söt så jag kunde inte släppa honom. Det var ju en liten miss att jag och Elin skulle in till stan idag efter jobbet och köpa present när hon ¨ändå kom till jobbet, men dom dök upp utan förvarning där av missen. Men vi ska ta och åka ut till dom och hälsa på istället någon dag. Jag kom hem och satte mig i samma position som igår, mycket skönt. Vi sitter och väntar på att efterlyst ska börja och efter det är det läggdags. Jag har funderat under några dagar på transvestiter och kommit fram till att det är för jävligt att det finns killar/män som är mer kvinnliga än mig, det är fan orättvist. Själv får jag nöja mig med att se ut som en michelingubbe alltså blek och valkig, för jävligt helt klart. Får allt ta och bli en ändring på de, vad fick dom som inte jag fick. Ne nu blev jag upprörd nu måste jag smälta det här,

                    Transa                                           Jag
     
                    ↓                                                   ↓

  


Ensamt

Nej det känns helt tomt. Jag och ♥Tobbe♥ gick och la oss, när vi höll på att somna så sa ♥Tobbe♥

- Shiiit jag tror jag glömde plattan på hemma.

Så han var tvungen att cykla hem och kolla, som tur va så var den avstängd. Men det känns sjukt tomt utan ♥Tobbe♥, ingen som håller om mig längre. Klockan är ju mycket så ♥Tobbe♥ valde att stanna hemma för att sova, och jag förstås att han inte vill cykla fram och tillbaka, men det känns jätte tomt, det var 5 månader sedan vi sov på vars ett håll. Men det får gå för natten. Daga att lägga ifrån mig datorn nu så jag kan sova, men det kommer bli svårt, är så van att ha ♥Tobbe♥ vid min sida.


Ointressant dag

Kom precis ut ur duschen, så skönt med en varm dusch. Så nu sitter jag i soffan och bloggar medans jag emellanåt sneglar mot teven för att kolla på bakom lås och bo, en dokumentär från 2008 som handlar om fängelset San Quentin, jag gillar verkligen dokumentärer, så är det något jag vill se på tv så är det dokumentärer, så mer dokumentärer tack. Efter att jag kom hem ifrån jobbet har jag bara suttit i soffan och kollat tv, mycket skönt vill jag lova, Sitter med fötterna i Tobbes knä och myser och trivs rätt bra med det. Vi ska nog snart gå och lägga oss då det är en tidig dag imorgon. Jag börjar jobba 07:45 och Tobbe börjar 06:00. Jobb jobb och åter jobb. Efter jobbet imorgon så ska jag in till stan med Elin, vi ska fixa lite paket till Sabina och lille Elton. Det var ju ett tag sedan Sabina födde Elton men det har varit mycket och tiden har inte räckt till för att jag och Elin ska kunna fixa en present, bättre sent än aldrig. Nu ska jag släppa datorn och krypa ner i sängen.


Fibergröt

Snart dags att jobba. Måste fixa till mig och äta frukost, idag blir det fibergröt (och de lät ju jätte gott förstås he he) ne men det är bara till att äta och se glad ut, faktiskt helt okej ändå. Nu är det bara att hoppas på att alla mina kläder är torra för annars blir det svårt att gå till jobbet. Idag slutar jag inte förens 19:00 men det var skönt med sovmorgon. Nu måste jag fixa matlåda till jobbet, äta frukost och göra mig i ordning. Skriver mer ikväll om jag orkar.


Saffranskaka

Sicken bra dag. Vaknade med humöret på topp och dagen har flutit på bra. Men jag kan säga att jag var mäkta trött efter 8 ½ timma på jobbet, Det har varit sjukt mycket idag och massa turer fram och tillbaka mellan olika supporter, långa köer och arga kunder, och jag kan verkligen förstå att många är arga när det är 30 min i kö för att sedan få höra att dom har kommit till fel avdelning och måste vänta ytterligare 25 min. Jag förstår dom till fullo och just nu är mitt jobb att ta skit och vara så förstående som möjligt, men det är lugnt jag kan ta det och lyckas skakar att mig det rätt fort. Jag cyklade och handlade efter jobbet för att sedan möta upp Tobbe hemma hos han. Vi åkte sedan hem till mig och jag började städa, diska och laga mat. Slängde sedan in lite tvätt i maskinen, alla mina kläder är skitiga då Tobbe aldrig får någon tvättid så jag hoppas verkligen att det hinner torka tills imorgon. Efter att jag städat, diskat och ätit rörde jag ihop en saffranskaka till jobbet imorgon, tycker att mina kollegor behöver lite saffranskaka inför julen så vi får upp lite julstämningen. Men då min kära pojkvän är ett kakmonster så fick inte kakan vara hel utan han tog för sig utan att skämmas he he. Det blev i alla fall en utsökt kaka.

Här har ni receptet som kommer från Allt om mat.


Saffranskaka


Ingredienser


200 g Smör

1 paket saffran 0,5

1 st sockerbit

2 st ägg

3dl strösocker

2,5 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa florsocker till servering


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Smält matfettet, låt svalna.
4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.
5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras.


Jul och stress utöver det vanliga

Snart dags att gå och lägga sig. Klockan är i och för sig bara 21:07 men då det ändå inte är något på tv så kan vi lika gärna lägga oss i sängen och prata. Imorgon börjar jag jobba 07:45 tråkigt att gå upp på morgonen men skönt att sluta tidigt, så frågan är ju vad är egentligen bäst. Spelar ju egentligen ingen roll man måste ju jobba vare sig det är tidigt eller sent, inte så mycket att grubbla över. Imorgon så ska jag börja packa inför flytten, det är snart dags och det kommer bli mycket stress och pusslande då vi måste flytta ur våra lägenheter för att de sedan ska flytta in några samma dag samt att vi måste komma in i den ny lägenheten där den mannen ska flytta ut samma dag, hur &%?¤# ska man lösa de. Jag tror vi måste prata med han som har lägenheten vi ska ta och se om det går att komma in tidigare så inte allt måste ske på samma dag. Det är inte roligt med jul, jobb, körkort, flytt, flanellskjortans dag och Nyår fan vad mycket det blev nu. Och så måste vi fira jul med min mamma och med Tobbes föräldrar min pappa och så mormor så klart. Hur ska vi hinna allt shiit, vi måste nog prata ihop oss.


Working

Gårdagen var helt okej. Jobbade till 17:15, cyklade hem direkt efter jobbet. När jag kom hem stod glöggen på spisen och fläskfilén låg i marinad.  Henke, Zugge, Kevin och Julia kom på besök,  det var alltså fullt hus. Vi satt i soffa och pratade kollade klipp på youtube och drack glögg, en mysig kväll med andra ord. När alla hade åkte hem så gick jag och Tobbe och la oss i sängen, pratade lite skit och somnade sedan. Vaknade i morse klockan 08:00 då det var dags att åka till jobbet. Maria kom samtidigt som mig till jobbet, det var raka vägen till fikarummet för att hämta kaffe. Det ringde på bra under dagen och det var helt okej att jobba. Mycket kaffe och fnitter blev det. Och egentligen längtade jag bara till att det skulle bli lunch då jag fick äta min potatisgratäng och fläskfilén sjukt gott och jag måste säga att jag och Tobbe är grymma på mat. Mellan samtalen målade jag upp lite idéer som sedan ska bli ett projekt. Tiden gick sjukt långsamt och jag satt som i en dvala. Äntligen hemma och igång med maten, ikväll blir det tacos och det kommer sitta fint. Nu ska jag plocka lite och slänga in en tvätt. Hörs kanske senare.

     
Maria                  Isak                     Linn


Mitt skrivbord


Socialtutsvulten

Idag har jag varit socialtutsvulten, alla bara jobbar eller är bortresta. Inte en jävel hade tid för mig idag, men jag vet att det inte var av illvilja utan av rena och skära måsten. Jag åkte in till stan själv för att hitta mig något inför kvällen. När jag började prova kläder så insåg jag att jag borde duschat och fixat till mig. Men jag tänkte ä skit samma jag ska ju bara hitta något och behöver inte göra mig inordning, men nu kommer jag aldrig göra om samma misstag igen. Om jag hittade något som var hyfsat fin och jag provade det så såg man ju ändå ut som skit. Jag kände mig ungefär som ett sådant fall som inte går att göra något åt. Tobbe mötte upp mig i stan efter jobbet och vi gick en runda till på stan för att finna något fint men icke. Jag hade lovat att jag skulle bjuda på lunch, så vi gick till Graffiti och tog vars en bakpotatis. Min potatis var fylld med baconröra och Tobbes med skinka, purjolök och senap. Bådas var mycket goda. Vi cyklade sedan hem till mig för att hämta lite saker. Efter besöket hemma hos mig så cyklade vi till Tobbe. Jag hoppade in i duschen för att få bort ångesten jag byggt upp på stan, och jag lovar att jag aldrig gör om samma misstag. Nu ska jag locka mitt hår inför kvällen på slottet.

Bye bye.

Som ni kanske förstår så vill jag inte utsätta er så ni får men för livet därför la jag inte upp någon bild på mig he he

   


God morgon

God morgon god morgon, här ligger jag nu i soffan och kollar nyheter och bloggar, känns som jag har skrivit de några gånger innan he he. Men jag kan ärligt säga att jag inte gillar Tobbes grannar, dom håller på med så massa konstiga saker på fel tider av dygnet. Men som tur är ska vi ju snart flytta och då byta grannar. Idag ska jag in till stan och kolla julklappar, man kan ju hoppas på att man hittade alla julklappar så det är en sak mindre att tänka på. Jag måste ju också hitta något att ha på mig in för kvällen. Skulle behöva ett par jeans, men jeans är det svåraste man kan hitta och det är så drygt att prova, in och ut ur massa provhytter och massa kläder och kassar, usch jag får ju ångest bara av tanken. Det är inte kul att vara ledig när alla andra jobbar. Men imorgon är det dags för mig att jobba 08:45-17:15. Men jag gillar att jobbar helger då och då, det är så lugnt och tyst och det är bara mitt team som jobbar så det är en bra stämning. Hoppas det inte är så långa köer bara, vet inte hur länge sedan man hade mer än 5minuter mellan varje samtal, nu hinner man inte ens lägga på förens det ringer, men det har fördelar det också för då går dagen fort. Så imorgon blir det mjukiskläder på. Men i och för sig så hade det varit mysigt att ha en helg med Tobbe. Men Tobbe lovade att köpa hem glögg tills kvällen, och det är mysfaktor. Tror också att vi skulle marinera en fläskfilé som vi sedan skulle grilla i min bordsgrill och det kommer bli fint. Så den får vi nog lägga i marinad redan ikväll. Usch ligger ju som sagt i soffan och kollar nyheter och bloggar om vart annat, Man blir ju bara rädd när man kollar på nyheterna fan vilka &%##=#% idioter det finns. Ne nu får jag avsluta detta, har inget mer att skriva´. Återkommer kanske senare,¨


Shiit vilket osammanhängande inlägg men det får ni ta. Klockan är ju bara 09:09


På gränsen till ett nervsammanbrott

Jag är förbannad idag jag är trött på människor som mår dåligt och straffar andra för de. Jag kan inte hjälpa att du är singen och lever ensam med din katt, det är du som är tragisk inte jag, men varför låta det gå ut över mig. Hoppas jag slipper se dig fram över, idiot jävel. Vill bara kräkas på dig, ful är du också, du ser ut som ett krockat skithus och då är man inte grann. Jag hoppas du kommer brinna i helvetet. Så nu har jag ödslat nog med energi på dig, var bara tvungen att spotta ur mig detta innan jag kan släppa de, känns lite bättre nu faktiskt. Jag sitter nu hemma i soffan och försöker rannsaka mig själv. Det är tråkigt att allt dåligt man gör ska ta överhanden istället för att se vad man gör bra. Man gör ju mer bra saker än dåliga. Och som vi alla vet så måste man misslyckas för att lyckas. Det finns två saker som tynger mig just nu dels är det mitt körkort och vägverkets jävla väntetider för uppkörning samt en viss person som inte kan förstå att hennes tid är över. Men det ända jag kan styra över är mig och mina egna beslut och inte vad andra gör eller när vägverket kan ge mig en tid för uppkörning hur gärna jag än skulle vilja. Fy faan vilken bitter dag, Krisse är i Torsås och Ellen är i Uppsala och resten av vänskapen jobbar så vad tusan ska jag hitta på. Borde i och för sig ta mig till stan för att kolla något inför imorgon, vi ska ju till slottet och äta julbort imorgon med Tobbes jobb, det kommer nog bli roligt men jag måste ju hitta något att ha på mig. Ne jag får nog allt ta tag i mig själv och se te att det händer något för här orkar jag inte sitta hela dagen.

Ps; Jag älskar Jan Stenmark


Sommaren 2008

Var bara tvungen att lägga upp lite bilder från i sommras när jag och Krisse var på Hayride.

     


Vargen

Jag var förbi en runda hos pappa innan idag och kollade på husbygget. Det kommer bli kanon fint, men vi kommer inte kunna fira jul där vilket egentligen var tanken. Vi får istället trängas 13 personer på 62 kvm men det är ju bara mysigt. Jag ville upp på loftet och kolla, men för att komma upp på loftet var man tvungen att klättra på en gammal trästege som inte såg mycket ut för världen, men den gick som tur var inte sönder. Men måste erkänna att jag verkligen inte gillar stegar eller rangliga byggställningar, höjder är inga problem men att man ska behöva sätta livet till bara för att komma upp de är det inte värt, och vägen ner är ju lika jobbig den, nog pratat om höjder och annat jag slipper ju i alla fall stå på en ranglig byggställning.

   

Vid 13:30 så cyklade jag in till stan för att köra med Helen. Det gick bra det ända jag skulle tänka på var att hålla nära till mitten när jag gör en vänster sväng, och de ska jag väll komma ihåg. Efter körningen så mötte jag upp Tobbe vid kina Livs där Tobbe kulle köpa snus. Vi begav oss hemåt. Men tro inte att det blir lugnt för att vi kom hem ne ne. Vid 15:40 så mötte jag upp mamma för att hämta lite banankartonger så jag kan börja packa, vi fick ihop hela 12 stycken, så det räcker nog ett tag. Efter rundan med mamma var det dags att laga mat, Tobbe och Julia åt köttfärssoppa och jag åt grillad kyckling med sallad och gurka. Efter maten så började Tobbe och Julia att städa medans jag satt med bena högt i soffan he he, dom ska ha visning på lägenheten imorgon. Vi har suttit och kollat lite bilar på blocket och det viktigaste är att den inte drar med än 0,5 liter milen. Så jag har bestämt att jag vill ha en vw polo som drar typ 0,3-0,4 liter milen, perfekt för mig och Tobbe. Ne nu ska jag sätta mig i soffan med hjärtat och mysa lite.


Hittade förresten en teckning som Vilja hade målat. Det var en gul katt, en varg och tre tjejer. Min favorit är vargen. Man kan inte bli annat än glad


INTE OKEJ

Jag förstår inte vad Tobbe har för grannar. Jag som tänkte ha sovmorgon, men istället så börjar någon av Tobbes granne med att borra i väggarna klockan 07:00 och det är INTE OKEJ. Jag tror att det var Tobbes granne som bor dörr i dörr, Tobbe har sängen precis vägg i vägg med den där galningen. Jag bankade i väggen och de slutade han. Men jag ska inte ens behöva vakna av att han borrar. ännu en galning alltså. Min hjärna slutade vist att fungera för en stund och jag kom på mig själv att sitta i soffan med mörtmun och gamnacke. Men nu är jag tillbaka. Jag ska börja med att äta frukost och sedan göra mig redo för dagen. Ska snart ringa pappa och kolla vad han gör idag, men han jobbar väll med huset som vanligt kanske åker förbi och tar en kaffe. Vid 14:00 ska jag till körskolan och köra med Helen, förhoppningsvis den sista lektionen. Efter eller innan det vet jag inte men hur eller hur så måste jag till stan och kolla julklappar och födelsedagspresenter, pappa fyllde år igår och vilja fyller år den 12/12. Sen har man ju en hel drös att köpa julklappar till. Ne dags att göra sig inordning.

Bye bye Suger pie


Glädjen bara dog

Sicken dag. Den har bara svischat förbi. Jobbet gick bra som vanligt. Efter jobbet så mötte jag Tobbe i berga för att handla lite mat inför kvällen, det blir fetaostfylld kyckling med haricot vert, kokta morötter och grillad paprika till. Vi får ju inte glömma att det är sista avsnittet av färjan, så vid 20:00 sitter jag och Tobbe bänkade framför tv:n med ett leende på läpparna he he. Och om en timma så ska vi kolla julkalendern, man måste ju se vad det är för något och om det är något att ha. Jag skulle ju ha bakat lussekatter och köpt glögg så hade mysfaktorn varit på topp, i och för sig så skulle man behöva ha persiennerna nerrullade så man inte se det tråkiga vädret. Men ingen glögg och igen lussekatt och heller ingen snö vad är det för julstämning? Jag hoppas innerligt att snön kommer till julafton och att det blir riktigt vinter, men förutsättningarna är ju inte dom bästa. Jag kom i chock när jag klev in på Baronens köpstad för att kolla julklappar. Dom hade ju byggt om hela köpcentret och mitt i allt ihop så står det en orange palm och blinkar hysteriskt och denna palm är inredningen för en glassbar. En glassbar i december? Jag är trött på rosa granar, med hysteriskt blinkande lampor i olika färger låt oss bara ha en vanlig &%?¤#%¤#&/ jul för &%?#"% är de för mycket begärt? Usch nu spred sig ångersten i mig och det ända jag gläds åt nu är att jag lyckades byta till mig en tidig tid imorgon så jag slipper jobba 11:15 - 19:45 börjar istället 07:45 - 16:15 hur skönt som helst. Ne måste smälta detta nu.


RSS 2.0