Sjuk?

Dagen har varit fruktansvärd, jag känner mig sjuk och är inte alls pigg. Nu sitter jag i soffan ny duschad och kollar på tv, Tobbe är på föräldramöte med Julias nya klass, hon har ju börjat 7:an och allt. Jag var på posten tidigare och hämtade två par nya skor, så roligt och dom ena har ni ju redan sett, dom svarta lackskorna med kilklack riktigt fina på, så dom får det nog bli imorgon om det inte regnar. Jag berättade ju tidigare i ett inlägg att jag håller på att dietat, och resultatet av första veckan är 4 kg. Jag tror i och för sig att jag kommer stå stilla nu i några dagar, men jag räknar med 10 kg när jag är klar.


Sjukt sugen på thai


Phad Thai
4 port

1 pkt Rice Noodles
4-6 msk olja
400 g kycklingfilé, strimlad
200 g vitkål, tunt strimlad
200g broccoli
2 ägg, vispade
2 påsar Phad Thai wok sauce
1 dl krossade jordnötter

Tillagning
Koka risnudlarna och kyl ner i kallt vatten. 
Woka/stek kycklingen, vitkålen och broccoli i oljan. När kycklingen fått färg tillsätter 
du det vispade ägget under sakta omrörning. Tillsätt risnudlarna samt jord-
nötterna i stekpannan. Rör i Phad Thai Wok Sauce och låt det bli varmt.

T <3 M

Jo jag har ju glömt att berätta, I lördags när jag kom hem från jobbet så låg det ett paket till mig på köksbordet. Det var från Tobbe. I paketet låg ett berlockarmband från pilgrim, jag blev hur glad som helst och kommer aldrig ta det av mig förutom när jag duschar och ska sova. Jag älskar dig över allt annat.



Vardagslyx

Efter en fika på stan med Tina kom jag hem till en tom lägenhet, endast Bob var hemma. Tobbe var på fotboll med min mamma och min lilla syster Ebba. Jag la mig i badet, gjorde en hårinpakning och drack en kopp te. Efteråt så smörjde jag in mig med världens kanske bästa body butter, Hawaiian Tropic coconut, luktar lagom mycket cocus och man blir hur len och mjuk som helst. Nu väntar jag bara på att hjärtat ska komma hem.


Dagens Outfit

 


Söndag

Idag ska jag träffa Tina över en fika, men innan hon kommer och hämtar mig ska jag städa och skura här hemma, Julia ska bara få städa klart marsvin/kaninburen först. Sen ska jag börja röja.


Avskedsfest för Ellen och Ebba


Förrätten bestod av baguette med en röra av chevreost och cream fraiche, på toppen låg det rostad inlagd paprika.


Barnen fíck nöja sig med skinka och ost på sina baguetter.


Minst, större, störst


Sötaste lillasystern EVER


Systrana som flyttar, Ebba till vänster drar till Stockholm och Ellen till höger drar till Malmö


Dom allra minsta.



Viljas tofflor

Viljas tofflor är nu klara, dom blev kanon bra och hon tycker dom är varma och mjuka. Nu ska jag göra ett par till till Elof.


Halloumi

Jag är så sjukt sugen på halloumi, det är så sjukt gott och jag skulle göra vad som helst för en skiva, men då jag håller på med en diet så blir det ingen halloumi på tre veckor. Det är dags att få bort semester kilona, och det går faktiskt bra, 3 kg sedan i måndags. Jag räknar med 10 kg när jag är klar.


örhängen som ska bli till ett halsband.


I love tradera

Randigt från Åhlens

Idag efter jobbet var jag på stan och införskaffade mig dessa två plagg, en svart/vit randig klänning/tunika och en blå/vit randig tröja, det är typiskt mig att köpa randigt.

 

Holmgrens

Längtar verkligen tills imorgon, och vet ni vad, jag ska jobba. Det var länge sedan jag längtade till att få jobba. Men imorgon ska jag jobba på Holmgrens, ett fick i kalmar där jag har jobbat mycket i min ungdom. Jag älskar verkligen att jobba på fik, det spelar ingen roll om det är helg eller vardag det är så mysigt, och imorgon jobbar jag med Emma som är en fantastisk tjej.  Ska verkligen bli super kul, inte så många timmar imorgon men man får väll hoppas på att det blir fel dagar och lite mer tid.


MIRC

Shiit vilken flashback, Anna på jobbet gav mig just världens flashback. Vi pratade om hur man träffade sina respektive, jag träffade ju Tobbe för 5 ½ år sedan genom Sölve som är vår gemensamma vän men Anna och Mario träffades på Mirc, mins ni mirc? Chatt programmet. Finns det kvar? Alla hade ju mirc.


Tradera

Jo förresten så vann jag en aktion på tradera i går, dessa tjusiga skor för 50 riksdaler. Ännu ett par till samlingen



Fredag

Äntligen helg, det innebär sovmorgon och massa mys. Idag ska jag och Tobbe till staden för att fixa en tröja till Tobbe och en present till min mamma som fyller år. Jag ska också köpa det sista till Viljas tofflor.  


Tofflor

Idag har jag faktiskt varit rätt duktig, jag satte mig ner och sydde tofflorna till Vilja, dom är inte riktigt klara än, ska fixa det sista imorgon, hon ville ha rosetter på dom och så klart ska vi fixa de.



 


Höst

Idag är det ett riktigt höst väder, och jag längtar lite till hösten faktiskt, vist inte till de regniga och blåsiga dagarna utan mer till det varma och soliga dagarna. Jag är snart arbetslös och funderar en del på vad som nu ska förgylla mina dagar. Jag ska nog ta mig i kragen och börja sy igen, det börjar ju bli pinsamt att jag bara skjuter upp det, men sen har jag all tid i världen. Och idag när jag kommer hem så MÅSTE jag sätta mig ner vid sybordet för att sy in ett par byxor åt pappa och sy i ett blixtlås i Hannaas jacka, pappa har varit på mig nu i flera veckor. Måste bara köpa röd tråd först. Sen ska jag också sy ett par tofflor till Vilja som i måndags började sexårs, hon måste ju ha ett par värmande tofflor på fritids golv.


Svar

Fick ett svar på varför min ratt är så kladdig, men det är så konstigt det hände på bara en natt. Men du har nog rätt bilen är gammal

Vad har hänt med min ratt???

Jag skulle bra gärna vilja veta vad som hänt min ratt? Den är helt klibbig och är det så att jag måste införskaffa mig det fulaste jag vet , en rattmuff.


Arbetslös

Ska snart lägga mig i ett bad med en kopp te och bra musik, det får bli min vardags lyx idag. Tobbe ska byta min kedja på cykel då den gick av i måndags. Idag fick jag reda på att jag inte får längre vikariat på Telia, så från och med sista september är jag arbetslös, så tack Telia för dessa två år. Men känner jag mig rätt så är jag inte arbetslös så länge, jag har ju jobbat sedan jag var 16 år. Jag har redan varit i kontakt med bemanningsservice där jag jobbade innan. Så jag hoppas på att det blir lite nya gruppboenden och att jag slipper stämpla.


Vardagslyx

Jag har idag kommit på att jag har alldeles för lite vardagslyx. Det är dags att börja unna sig mer mitt i veckorna. Mina vardagar är så tråkiga och grå, det är dags att dom blir fyllda av glitter och glamor.


Lampor

Har nu beställt en keramisklampa och en lamphållare för keramiskalampor upp till 300 W, detta gick på närmare 800 rikstaler, men jag hoppas nu verkligen att det blir riktig varmt i terrariet. För er som aldrig ägt en leguan kan jag lova att de är ett jädrans pyssel med värme, ljus och fukt. Dom ska ha UVA och UVB, 38 grader på solplatsen och 25-28 i övrigadelar av terrariet, en luftfukighet på 70-80% och få detta och stämma överens är rätt svårt kan jag lova.
 
Klicka på bilderna så kommer ni till internetshopen

zooplanet.se

Lemmy har flyttat in i det nya terrariet och det gamla är ute ur lägenheten, så skönt kan jag lova. Men det nya terrariet är mycket större än det förra, det är hela 2 m högt 2 m brett och 1 m djupt, och då jag inte lyckas få utt värmen så måste jag köpa en keramisk värmelampa på 250 W och en armatur för 250 W:s värmelampor, om jag skulle köpa det här i Kalmar i djuraffären ligger lampan på 500 kr och armaturen ligger runt 350 kr, men på zooplanet.se är det billigare, lampan kostar 305 kr och armaturen 265 kr MEN så klart har dom sidan stängd under ett tag och svara verken på mail eller i telefon, vad tusan jag som är i stort behöv av denna lampa, eller jag och jag snarare Lemmy är i behöv. Får försöka lösa värmen på annat sätt, bör också köpa en power sun lampa som ger både UVB och UVA men den ligger på ca 800 kr och är på 150 W så då behövs det också en armatur för den och den kostar säkert 300. Hu vad pengar det går på bara lampor.


Syster Ebba och Tobbe



Ebba och Tobbe. Lägg märke till att Tobbe har hår.



Finaste syster Ebba

En kryddad dag

Idag åkte jag, Tobbe, Elof och Vilja till Öland. Det var sol och vi ville bada. Vi åkte till sandbergen där vi brukar vara och bada och tänkte att de skulle vara lika fint som valigt, men icke. Det var högvatten och massa sjögräs på stranden. Men vi bortsåg från detta och bytte om till badkläder och slängde oss ut i vågorna. Efter en stunds badande så gick vi upp och fikade på stranden. Vi klädde på oss och åkte där ifrån. Precis vid sandbergen så ligger Ölands örtagård, och dom säljer kryddor och örter i lösvikt, vi gick in och införskaffade oss 3 nya kryddor. Min personliga favorit är Popcornkryddan som du har på popcorn, med smak av ost, mumms.





Gå gärna in på Ölands örtagårds hemsida och kolla

Skaldjur på Harrys








Tina


Tina och Viktor



Jens


20090817

















Denna dagen var vi på besök hos farmor. Efter lite fika hos henne åkte vi vidare till min härliga farbror och hans familj, de vill säga mina kära kusiner och hans fru. Tack Helen för den supergoda maten.

20090815











Jag får be om ursäkt över min dåliga uppdatering, har haft fullt upp.

Hundsele

Jag har suttit och kollat runt på internet om selar till hundar och insett att jag inte kommer lägga 600-700 kr bara för att bob ska få dra lite pulka i vinter, jag ska istället sy honom en, och jag har hittat en jättebra beskrivning på zoonen som kommer funka kanon. Hon hade verkligen sytt en riktigt fin till sin hund, kolla här bara.


 


Slut tramsat

Usch vad har hänt mig. Jag som var så duktig innan det blev semester, då sprang jag i alla fall 2 gånger i veckan men vad är det med mig nu, allt började när det blev sjuklig värme, då orkade jag inte springa men nu jag har absolut inget att skylla på. På måndag den 24/8 är det slut med ledigheten och allt trams, dags att börja leva ett normalt liv igen, sträng diet och springa mina 2,5 km. Man mår ju så mycket bättre när man motionerar.


Fiske

Sitter i soffan och dricker kaffe, livets dryck. Tobbe är i affären och handlar frukost. Idag ska vi åka och fiska hela gänget. Det ska bli otroligt kul. Jag blir sur på blogg.se för just nu går det inte att lägga upp bilder och de funkade inte igår heller. Jag som hatar bloggar utan bilder, jag har snart en sån blogg om det ska fortsätta såhär


Fredag

Idag har jag varit hos Emmy och lille Lucas. Det är alldeles för sällan vi ses och vi måste bli bättre på att träffas. Lucas hade blivit så stor så stor och jag fick massa pussar av den lille. Efter några timmar hos Emmy så åkte jag till pappa för att hämta ett fiskespö, för imorgon så ska vi ge oss ut ett helt gäng och fiska, Jag, Tobbe, Julia, Danne, Tina och Eddie och självklart så är Bob och Elsa också med. Jag räknar absolut inte med att få något, min fiskelycka är snarlik mitt kantarellplockande. Men jag tycker det är en trevlig grej och jag hoppas de blir mycket fiske i höst,


Skola

Jag vaknade vid 10:00 och trodde klockan var 08:00, jag brukar aldrig sova så här länge. Men om jag hade resonerat lågiskt så hade jag vetat vad klockan var. Tobbe åkte hemifrån runt 07:30, hans första möte med skolan, han börjar måndagen den 24/8, så idag ska han träffa klassen och få information om starten. Om jag inte skrivit de tidigare så ska han plugga till undersköterska. Jag ska snart gå ut och gå med Bob en långrunda och sedan hem och städa och vika tvätt. Men klockan måste bli 11:00 först så jag kan ringa ett viktigt samtal.


Bob

   

     

   
     

Lovely


Mina två hjärtan <3

Onsdag

Idag har jag varit på stan med Hannaa, vi tog en kaffe och en runda på stan. Vi gick förbi mammas jobb och hälsade lite och kollade lite blommor. Precis Hannaa var tvungen att åka till jobbet vid 13:00, då körde jag hem och precis när jag kommer upp för trappan oppnar Tobbe dörren, han och Sölve skulle in till stan och ta en glass, och jag var ju inte svår så jag hängde på. Efter glassen åkte vi hem och lagade mat, se tog vi bilen till stensö och gick en promenad med Bob.









Fullrulle

Jag ar varit dålig på att uppdatera. Men jag har haft fullt upp med annat. Vi har firat Julia i måndags och i tisdags så kom min kusin från Helsingborg helt oväntat, mycket trevligt att han kom. Igår började dagen med att vi gick en runda på stan med Julia, hon hade fått massa presentkort som hon vill handla upp. Det blev massa nya kläder så när vi kom hem fick hon allt ta och rensa ur garderoben från gamla kläder. Vid halv 3 så åkte jag och hämtade Olof. Vi åkte hem till mig och Tobbe och lagade lite mat. Efter maten satt alla helt dyngsura av svett, det var så varmt så vi bestämde oss för att åka och bada på Öland. Vi ringde Tina och Danne som självklart också var på. Tina hade med sig sin son Eddie och Danne hade så klart med sig Elsa. Efter badandet så åkte vi hem och kollade 3 avsnitt av Varuhuset. Ne nu måste jag hoppa in i duschen, ska snart möta upp Hannaa inne i stan för en fika..


HÅR

Jag ska aldrig göra misstaget att klippa av mig håret igen, jag saknar verkligen mitt långa hår. Men denna gången ska jag verkligen spara till LÅNGT hår. Sitter och kollar klipp på youtube om håruppsättningar och gud vad jag önskar mig långt hår.

Sommarbingo

Tobbe har tvingat mig att spela sommarbingo, Jag är mindre road av detta, men vist vad gör man inte för den man älskar?  Tänker bara på när min mormor satt med 6 bingolotter och duttade hysteriskt ha ha de var tider de


Borås

Som jag tidigare kanske har skrivit så ska jag söka till textilhögskolan i Borås en utbildning på 180p. Det är många som söker och jag kommer nog få söka i några år innan jag kommer in. Antagningsprovet släpps i Januari 2010 och ska vara klart i April. Jag är spänd på vad det blir för antagningsprov.

Klicka på bilden så kommer ni till utbildningen.

Födelsedag

Tobbe väckte mig i morse med en puss i pannan, klockan var 09:30 och det är Julias födelsedag. Vi gjorde oss i ordning och gick in och sjöng för henne. Hon hade önskat sig pengar till kläder. Vi åkte iväg till citygross för att handla frukost, födelsedagsbarnet fick bestämma vad det skulle bli. Efter frukosten åkte vi till stan så att Julia kunde handla kläderna hon tittat ut. Klockan är redan 13:00 och jag måste snart börja göra mig i ordning då vi ska fira Julia hos Tobbes föräldrar.


Växter

Se så bra det går för mina små växter. Alla växter växer så det knakar, citron, physalis, tomat, paprika avocado och passionsfrukt. Jag hoppas att jag lyckas övervintra physalisen och passionsfrukten, dom andra växterna är inga problem.



Bennys husvagn

Olidlig trötthet. Efter en natt med lite sömn och mycket alkohol får jag nu lida för min dumhet. Vi hade verkligen super kul hos Sölve, tyvärr fick ambulansen komma dit och hämta en kille som ramlade in i en glasruta, det mest komiska var att han var den enda som var nykter och att ambulansföraren var min kusin, inte så otippat då hon har de distriktet. Men jag sa redan från början att Irländsk julafton var en lek för idioter, det ska mycket till för att få mig med att leka eller dansa runt midsommarstången och jag tror faktiskt att det var sista gången för Stefan också, det slutade med 26 stygn för hans del. Men summan av kardemumman var att bortsätt från olyckan så var det kanon kul. Men det bästa var att vi fick bo i Bennys husvagn och att Tobbe och Danne vaknade upp klockan 04:00 och satte på den feta stereon i husvagnen, detta borde ha filmats, jag dör av skratt.


Kräftskiva






Tina och Jag


Lill Tom och Danne


Hattfest


Tina och Danne satt och pratade massa skit


Är det kräftskiva så är de


Jag och Tina drack drinkar, och när ginen var slut gick tina på snapsen, vilket resulterade i spagettiben.


Robbe och Tobbe pratade urballabrasa


Bröderna J




Robbe med kräfta


Tobbe bjöd upp till dans, och Tina var inte svår.


Alltid lika härligt att vakna upp, speciellt i en varm husvagn med 4 bakfulla stinkande personer. Så tjusig man kan vara


Sölve bjöd in till frukost


SÖLVE


Efter en dusch var man som en människa igen. Det var gött att ligga i skuggan och prata skit


Tina och Danne.

Lördag



Så här ser jag ut just nu, jag har alt jag behöver, kaffe, min dator och spotify. Om en timma kommer Tina så det är dags för mig att packa ihop mina saker, sen blir det fest för hela slanten.

Skiva

Sitter i soffan med en hårinpackning och så fort den är klar ska jag slänga på mig kläderna och rusa iväg till en affär för att köpa nya leggings inför kvällen, det är nämligen kräftskiva som står på schemat. Tobbe, Danne och Danne K åker redan vid 14:00 medans jag inväntar Tina som slutar jobba 16:00, då hämtar hon mig och vi drar oss mot festen vi också. Självklart kommer jag ha med mig kameran och bilder läggs upp så fort jag har tid.


Lotsen

Idag fick jag halvdag, hur skönt som helst jag slutade redan vid 11:30. Jag skickade ett snabbt sms till Tina och frågade om hon var sugen på en fika ute på lotsen innan hon skulle börja jobba, och självklart var hon på. Efter lotsen så gick vi och åt en glass. Min andra del på semestern kunde inte börja bättre.










Fläktstrul

O herre gud, i natt vaknade jag upp av ett ljussken och en knall och vet ni vad det var? Det var inget mindre än vår fläkt, o herre gud säger jag bara, det blixtrade till och den var kokhet. Men jag somnade om i godanro så fick hjärtat ta han om fläkten.


Kvällsdopp på Öland








Glamor

Jag berättade ju innan att jag köpt nya skor, här är ett smakprov på de ena paret.


Skor


Hej gott folk, jag har hittat ännu en inredningspryl jag måste ha. Jag älskar skor och är inte denna hylla perfekt så säg. Jag har beställt 3 par nya klackskor som är sjukt fina. Och även dom måste ju ha en plats i hemmet. Och Tobbe är så trött på alla mina skor som står lite överallt så varför inte göra något snyggt av de istället


Watchman

Igår var jag hos Tina och Kollade film. Det är alltid lika trevligt att umgås med henne. Vi tittade på Watchman och jag rekommenderar den starkt. Och tokig som jag är i superhjältar så föll denna film mig i smaken. Det blev rätt sent då filmen var 2,5 timmar.


 

Har inte tid

Har inte tid att skriva. Mitt liv är full av spex just nu. Återkommer snart.

Kastanjevatten

Nu har jag tröttnat på att solen bara tittar fram när den själv vill, det är dags att ta till drastiska åtgärden, så fort jag har vägarna förbi stan så ska jag införskaffa mig kastanjevatten. Och jag lovar er, det är kanon bra.


Stomme

Så retligt, för en stund sedan så åkte vi iväg till IKEA för att köpa ny sängstomme, tro ni dom hade alla delar hemma? NE. Och denna sängstomme såldes i delar vilket jag också tycker är rätt konstigt. så gavlarna såldes för sig, sidorna för sig och mitt balken för sig, och idag hade dom inte gavlarna hemma. Antingen är det IKEA som är knäppa och köper för få delar av gavlarna eller är det någon konstig människa som bara köper gavlarna och kanske väntar tills nästa månad med resten av sängen?  Hur som helst så skulle dom få in nya delar tills på tisdag så då hoppas jag att vi kan låna pappas bil igen så vi kan frakta hem ALLA delar.

Helgens låt



Detta är helgens låt, jag vet inte vad jag ska säga. Alla gick och nynnade på den och jag kan med gott samvete säga att allt är Lindas fel

Helgen

Det har verkligen varit en kanon helg i Figeholm. Vi har haft strålande väder. Skönt att vara mitt ute i ingemansland, där man slipper träffa andra människor än dom man åkte dit för att träffa. Skönt att slippa klä upp sig och bara vara. Det var lite tråkigt att Mankan och Tobbe inte fick igång båten, för en fisketur hade jag gärna tagit, tror faktiskt att jag ska införskaffa mig ett kastspö. Nu har jag en vecka kvar och sen har jag semester i 2 veckor det ska bli fantastiskt skönt kan jag lova. Vi har lite inplanerat bland annat så ska vi på kräftskiva till Sölve nästa helg, Jag, Tobbe, Tina och Danne och så tror jag att Nenne, Henke, Larry och Sanna ska med, men vi får se., kul kommer det bli i alla fall.

Figeholm



Lill Maya


Melker


Tobbe, Bob och Mankan


Julia i polen


Badhäng




Mankan


Gänghopp




Linda


Linda ligger omedveten om Henkes dumhet






En tallrik med sås


Henke och Mankan


Tobbe och Mankan försökte innerligt att få igång båten, men utan resultat









Detta kräk delade jag och Tobbe stuga med

RSS 2.0