Idag bakade jag Macarons







♥ 4 dl florsocker
♥ 125 g skållad och mald sötmandel
♥ 1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
♥ 1/2 dl strösocker
♥ Massa karamellfärg ;)

Smörkräm
♥ 100 g rumsvarmt smör
♥ 1 1/2 dl florsocker
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 1 ägggula
♥ 2 msk hallonsylt
♥ och massa karamellfärg


Gör så här:
Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och den maldamandelen i en bunke. Vispa äggvitan med en elvisp, till ett vitt fluff. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa ut till runda pluttar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, (vilan gör att dom inte spricker i ugnen). Baka i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.


Smörkrämen
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.

I mina macarons ovan så hade jag frysta blåbär i smörkrämen. Jag tog 200 g frysta blåbär och 200 g strösocker, rörde det till en smet och lät det puttra i en kastrull. Jag smälte sedan vit sirap och socker i en annan kastrull. Jag tog 200 g rumsvarmt smör och vispade ihop allt.
Klart




Kommentarer
Postat av: Hannaa

"Macarons" ? aldrig hört om, men dom ser roliga ut =)

2009-11-03 @ 23:01:38
URL: http://rockparet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0